Winterproblemen rondom uw auto

Lees hier een aantal tips om winterproblemen met uw auto te voorkomen. Ze zijn vaak eenvoudig zelf te verhelpen.

Zijn de sloten bevroren?

Bent u thuis? Gebruik dan slotontdooier of een zakje warm water.
Niet thuis? Ga dan met uw lichaam ongeveer 5 minuten tegen het slot aan staan.

TIP: Bewaar slotontdooier nooit in de auto!

Is de handrem bevroren?

Als hij niet losgaat door hem extra aan te trekken, laat dan de motor een minuut of 15 draaien en zet de kachel uit zodat de motor sneller warm wordt. De handremkabel ontdooit dan vanzelf.

Werken de ruitensproeiers niet?

Leg op de sproeierkopjes een zakje warm water. Als het reservoir (door zomervulling) bevroren is, aanvullen met warm water. Na het ontdooien het water vervangen door winterharde vloeistof (ruitensproeier antivries).

Is uw portier vast gevroren?

Druk de deur nog meer dicht, dan breekt het ijs tussen de rubbers. Of gebruik een zakje warm water of föhn.
Tip: pas op met een föhn en gebruik zeker geen verfafbrander. Met name ramen die u met een föhn verwarmt kunnen stuk gaan als u hem te dichtbij of te veel op één plek houdt.

Ook geen zin in ruiten krabben?

Er zijn dekens te koop voor over de voorruit. Die zorgen er voor dat zich geen ijs vormt op de ruit. Gebruik geen kranten, als die nat worden en vastvriezen bent u nog veel verder van huis.

Winterbanden nodig?

Tips auto winterklaar maken

Veel winterse ongemakken zijn eenvoudig te voorkomen door een kleine voorbereiding en goed onderhoud:

  1. Controleer de bandenspanning en profieldiepte van uw banden elke maand. Vanzelfsprekend rijdt u veiliger met winterbanden. Rijdt u toch zomerbanden? Dan is op zomerbanden minimaal 1,6 mm profiel vereist
  2. Goed zicht is van levensbelang. Controleer daarom uw ruitenwissers en laat ze vervangen indien nodig. Controleer ook regelmatig of u nog voldoende ruitenwisservloeistof heeft en gebruik in de herst en winter altijd ruitensproeier antivries
  3. Controleer de verlichting van uw auto. Verlichting is juist in de herfst en winter erg belangrijk.
  4. Rubber kan vastvriezen. Dat geldt niet alleen voor ruitenwissers, maar ook voor deurrubbers. Smeer uw rubbers daarom in met rubbervet of talkpoeder.
  5. Bevroren sloten ontdooit u met een slotontdooier. Deze bewaart u niet in de auto, maar in uw jaszak. Zorg er ook voor dat er een ijskrabber en een spuitbus in uw auto liggen. Dit is handig als er sneeuw is gevallen of de ruiten bevroren zijn.
  6. Zorg ervoor dat uw koelsysteem over voldoende antivriesmiddel beschikt. Laat het koelsysteem en de ruitensproeier van uw auto beveiligen tegen temperaturen van minimaal dertig graden onder nul.
  7. Zet uw auto niet op de handrem, maar in een versnelling. De handrem kan vastvriezen.
  8. Zorg dat uw accu in een goede staat is, voordat de echte kou invalt in Nederland. Profile  staat voor u klaar met een deskundige accucontrole!
  9. Geef uw auto voor de winter een goede schoonmaak/poetsbeurt en onderhoud dit tijdens de winter regelmatig. Strooizout tast uw chassis, carrosserie en autobanden aan.
  10. Vergeet nooit het preventieve onderhoud aan uw auto. Is uw auto aan onderhoud toe, wacht dan nooit te lang dit uit te voeren. Juist in de winter komen gebreken en achterstallig onderhoud sneller aan het licht.

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 3933 recensies

Alles over autobanden

Terug naar boven