Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Verlichting

Waarom de verlichting laten vervangen of controleren bij Profile?

In de winter zijn de dagen kort en is het geregeld slecht weer. Daarom is het belangrijk om in deze periode goed zicht te hebben en goed gezien te worden. Zorg dus dat de verlichting van jouw auto in orde is. Wanneer een lampje kapot gaat kun je direct bij Profile langskomen om deze te vervangen.

Lamp vervangen auto

De meeste automobilisten merken dat hun verlichting kapot is doordat ze seintjes krijgen van andere weggebruikers. De nieuwere auto’s geven via een geluidje of controlelampje een signaal als een van de lampjes het niet meer doet. Bij de allernieuwste auto’s neemt een andere lamp de functie van de kapotte lamp direct over. Denk dan bijvoorbeeld aan een achterlicht dat de functie van het remlicht overneemt. Bij het auto onderhoud controleren wij altijd de verlichting van de auto. Kom bij Profile langs voor een grote beurt of een kleine beurt en wij controleren de verlichting van uw auto!

Waarom profile

  • Autoverlichting is verplicht. Wanneer deze niet werkt loop je het risico op een bekeuring van 140 euro
  • Bij modernere auto's is het lastig verlichting zelf te vervangen omdat deze helemaal weggewerkt zijn
  • Eenvoudig en snel een afspraak in te plannen

Plan nu direct online een afspraak

Verschil oude en moderne auto's

Bij de oudere auto’s is het vervangen van een lampje vrij eenvoudig. In veel gevallen kom je er waarschijnlijk zonder instructieboekje wel uit. Modernere auto’s hebben goed weggewerkte verlichtingsdelen. Hierdoor is het lastig om deze zelf te vervangen. Meestal biedt het instructieboekje uitkomst maar soms kun je het zelf niet oplossen en raden wij aan om naar de Profile specialist te gaan.

Zelf een lamp vervangen

In een auto worden verschillende lampjes gebruikt. Let bij het vervangen dus goed op om wat voor lamp het gaat. Zorg dat je het nieuwe lampje op de juiste manier plaatst, anders kun je medeweggebruikers verblinden. Onze medewerkers kunnen je hier altijd mee helpen. Kom hiervoor even bij ons langs.

Setje reservelampen

Zorg dat je altijd een setje reservelampen in de auto hebt. Rijden met defecte verlichting is gevaarlijk, bovendien kun je er een boete voor krijgen. In onze vestigingen kun je hier altijd voor terecht.

APK verlichting

Bij de APK controleren we ook de verlichting van de auto. Deze moet goed in orde zijn om door de keuring te komen. Bekijk hier de APK-eisen rondom onder andere verlichting van de auto.