APK Breda

De APK van uw auto: waarschijnlijk niet de niet de meest favoriete uitgave voor uw auto, maar helaas is het onvermijdelijk om voor de vervaldatum van uw APK uw auto te laten keuren. Bij Profile doen we er echter álles aan om ervoor te zorgen dat uw APK-keuring vlekkeloos verloopt: Voor een all-in APK autokeuring in Breda betaalt u slechts € 29,95.

Maak direct een afspraak voor uw APK in Breda

Waarom uw auto APK laten keuren?

Het is wettelijk verplicht om uw auto APK te laten keuren in heel Europa. Buiten de APK-keuring om is het aan te raden om uw auto regelmatig te laten keuren. Wist u dat u bij het reserveren van een grote beurt bij Profile uw de APK in Breda er gratis bij krijgt? Maak daarom gelijk een afspraak in Breda voor uw grote beurt én gratis APK! U wilt natuurlijk niet dat u met pech naast de weg staat. De APK is bedoeld om onveilige voertuigen van de weg af te halen. Wanneer u uw auto te laat of niet laat keuren, ontvangt u een boete van € 130,-!

APK-keuringseisen Breda

De RDW (Rijks Dienst Wegverkeer) heeft een aantal keuringseisen opgesteld voor de APK van uw auto. Deze zijn als volgt:

1. Banden van uw auto

De banden van uw auto mogen niet beschadigd zijn. Indien deze wel beschadigd, versleten of te weinig profieldiepte (minimaal 1,6 mm profieldiepte) hebben zullen deze afgekeurd worden.

2. Lichten

De lichten, lichtsignalen en retro-reflecterende voorzieningen dienen te werken en genoeg zicht te bieden.

3. Kentekenplaat

Het kenteken op de auto moet overeenkomen met het bijbehorende kentekenbewijs of kentekencard. De kentekenplaten moeten goed bevestigd zijn op de auto en zichtbaar zijn. Let ook op dat er geen trekhaak mogelijk in de weg zit.

4. Motor

Bij de motor wordt gekeken naar het brandstofsysteem, het geluid van de motor, de uitstoot van roet bij dieselmotoren en de uitstoot van CO2 bij benzinemotoren, de motorsteunen, accu en de bedrading.

5. Ruiten

Het is belangrijk dat de ruiten voldoende zicht bieden op de weg. De voorruit mag geen beschadiging hebben en de ruitenwissers mogen geen strepen achterlaten. De ruit dient ten minste 55% licht door te laten.

6. Spiegels

Iedere auto na 2010 dient voorzien te zijn van een linker- en rechterbuitenspiegel. Daarnaast mogen deze spiegels geen beschadigingen vertonen. Wanneer dient u uw auto te laten keuren? Vul direct uw kenteken in om te zien wanneer de APK-vervaldatum is. Personenauto’s met een benzine- of elektromotor moeten voor de eerste keer gekeurd worden na 4 jaar, daarna 2 jaar om het jaar vervolgens ieder jaar. Auto’s die over een diesel-, gas- of ander type motor beschikken hebben na 3 jaar de eerste keuring en vervolgens ieder jaar. Meer weten over APK? Lees dan onze algemene APK pagina!

 

Waarom uw auto laten keuren bij Profile in Breda?

Bij Profile zorgen we ervoor dat uw APK Breda soepel verloopt. Wanneer u bij Profile uw auto laat keuren profiteert u van de volgende voordelen:

  • Erkend door de RDW om APK keuringen uit te voeren
  • Vakkundige APK keurmeesters
  • Bij eventuele reparaties wordt u altijd vooraf geïnformeerd
  • Gratis APK bij een grote beurt
  • Uw afspraak maakt u eenvoudig online
  • Gratis wifi en koffie op de vestiging
  • Voor € 29,95 heeft u bij Profile al een all-in APK!

Maak direct een afspraak voor APK in Breda

Vestigingen Breda die APK doen:

  1. APK Breda
  2. APK Oosterhout
  3. APK Gilze

Afspraak maken voor APK in Breda

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 3868 recensies
Terug naar boven