Maakt beter onderhoud betaalbaar.
  • 1 jaar volledige garantie
  • Gratis uw banden op spanning
  • Altijd een offerte vooraf
  • Maak uw afspraak eenvoudig online

Schokdempers bij Profile Car & Tyreservice

Waarom je schokdempers laten testen bij Profile Car & Tyreservice?

  1. Betere ligging op het wegdek met goede schokdempers.
  2. Voorkomt verdere slijtage van bijvoorbeeld de banden.
  3. Plan eenvoudig en snel een afspraak in om je schokdempers gratis te laten testen.

Iedere auto is voorzien van schokdempers. Toch weten maar weinig automobilisten dat deze onderdelen meer voor hen betekenen dan alleen comfort. Schokdempers zorgen dat banden onder alle omstandigheden contact houden met het wegdek. Dit garandeert je veiligheid.

Versleten schokdemper auto

Uit onderzoek blijkt dat een groot aantal voertuigen in Europa beschikt over slecht functionerende schokdempers. Dat is niet verwonderlijk omdat slijtage geleidelijk verloopt en de bestuurder zijn rijstijl daar automatisch op aanpast. Toch brengt hij met slechte schokdempers zichzelf en andere weggebruikers onnodig in gevaar. Door goed en regelmatig auto onderhoud verklein je de kans op problemen met je schokdempers. Kom bij ons langs voor een grote beurt of kleine beurt.

Versleten schokdempers beïnvloeden de remweg en de wegligging van de auto. Doordat versleten schokdempers je velgen niet langer op de grond houden, wordt de auto gevoeliger voor zijwind. Daarnaast worden oneffenheden in het wegdek niet langer opgevangen. Dit veroorzaakt schokken en trillingen in de auto, je verliest ondersteuning in de bochten en dat kan de oorzaak zijn van wagenziekte. Met versleten schokdempers gaat het comfort van jou en je passagiers sterk achteruit en het heeft een negatieve invloed op de conditie van andere auto-onderdelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan onregelmatige slijtage van de banden.

Wanneer schokdempers vervangen?

Als de vering van je auto erg stug of juist veel te licht voelt, is het verstandig om je schokdempers te laten controleren via een auto onderhoudsbeurt. Profile Car & Tyreservice adviseert om iedere 20.000 km je schokdempers te laten controleren. Vertrouw je jouw schokdempers niet, dan inspecteren wij ze gratis en kunnen ze indien nodig direct vervangen. Profile Car & Tyreservice monteert uitsluitend kwalitatief hoogwaardige schokdempers met een lange levensduur.

Alle door Profile Car & Tyreservice gemonteerde schokdempers zijn 24 maanden lang gegarandeerd tegen fabrieksfouten, ongeacht het aantal gereden kilometers.

Zoek vestiging in de buurt en maak afspraak

8,2

Klantbeoordeling

Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.

Bekijk alle 808 beoordelingen op Klanten Vertellen

Alles over onderhoud

Terug naar boven