Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Wintercheck

20,-

Maak direct een afspraak

Wintercheck

Kom voor de wintercheck naar Profile. Zodat je auto in topconditie is. En zodat je de hele winter veilig en comfortabel de weg op kunt.

Maak direct een afspraak

Gratis wintercheck bij nieuwe winterbanden!

Ben je op zoek naar nieuwe winterbanden?

Goed idee, want zomerbanden bieden veel minder grip in de winter bij winterse omstandigheden. Kom naar Profile voor je winterbanden. Want dan krijg je meteen een gratis wintercheck. En heb je plannen voor een autovakantie in de winter? Kijk dan even goed naar de slimme tips in onze winterchecklist.

Veilig de winter door

Vooral in de winter wil je dat je auto altijd start en dat je er altijd veilig de weg mee op kunt. Bij elke sneeuwbui en ook bij 20 graden onder nul. Laat ons je auto winterklaar maken met een wintercheck. Zodat je auto in topconditie is. En als je daarbij dan ook voor winterbanden kiest ga je zeker veilig de weg op.

Wintercheck bij Profile

  • Zorg dat je auto in de winter in optimale conditie is met onze wintercheck

  • Inclusief het bijvullen van alle belangrijke vloeistoffen
  • Plan online een afspraak voor een wintercheck

Dit doen we bij een auto wintercheck

Wij controleren alle essentiële onderdelen van je auto. En we letten vooral op de onderdelen die in de winter extra belangrijk zijn. Zoals de accu en je verlichting. Tijdens de wintercheck kijken we naar deze punten:

Doe de wintercheck

Wat is verplicht in welk land?

In Frankrijk en Zwitserland moet je verplicht sneeuwkettingen in je auto hebben liggen. En in landen als Duitsland en Oostenrijk moet je ook verplicht sneeuwbanden bij je hebben. Zorg dus dat je goed voorbereid op reis gaat. Download onze winterchecklist en kijk wat je nodig hebt.

Het verschil tussen een wintercheck en zomercheck

In de zomer stel je vaak andere eisen aan je auto dan in de winter. Vandaar dat we bij een zomercheck vooral letten op de airco en de koelvloeistof. Tijdens de zomercheck kijken we naar 20 punten die belangrijk zijn om tijdens de warme, zonnige maanden comfortabel en veilig de weg op te kunnen.

Bij een wintercheck zijn andere punten weer belangrijker. Zoals de accu, de verlichting, vriesbestendige ruitenvloeistof en een goed bandenprofiel. Door goed naar deze punten te kijken, kun je veilig de weg op bij vorst en winterse buien.