Bandenlabel informatie bij autobanden 

Autobanden zijn vanaf juli 2012 eenvoudig te herkennen aan het ecolabel. Alle nieuwe autobanden in de Europese Unie krijgen een bandenlabel. Bandenlabel is de officiële benaming, maar vanwege de milieuvriendelijke aspecten van het label, spreekt Profile Car & Tyreservice over bandenlabels. Zo worden groene banden nog beter benadrukt.
Het label informeert over drie belangrijke prestaties: de invloed van de band op het brandstofverbruik, de grip op een nat wegdek en het geluid dat de band produceert.
 

Bandenlabel kwalificaties

In de categorie brandstofefficiëntie zijn er zeven ecolabel kwalificaties. Banden met een groen A-label zijn het zuinigst en banden met het rode G-label het minst. Het verschil tussen deze banden is zelfs 7,5 procent in uw voordeel. Dat is eenvoudig geld besparen. Ook voor de grip is er een kwalificatie tussen A (kortere remweg) tot G (lange remweg). Het geluid is weergegeven door middel van drie golven. Bij één golf is het rolgeluid drie decibel of meer onder de norm, bij twee golven ligt het geluid tussen de norm en drie decibel daaronder en bij drie golven ligt de geluiduitstoot boven de norm.

Inzicht in milieuvriendelijkheid

Het ecolabel wordt als sticker door bandenfabrikanten op de autoband aangebracht. Profile Car & Tyreservice zorgt dat het bandenlabel duidelijk zichtbaar is en onze medewerkers adviseren u graag over banden met de ideale eigenschappen voor uw wensen. Natuurlijk zijn de technische gegevens en het ecolabel van de band eenvoudig terug te vinden op onze website. Daarnaast vermelden wij het label op de factuur. Zo geeft Profile Car & Tyreservice u duidelijk inzicht in de prestaties en milieuvriendelijkheid van de banden.

Bandenlabel

Meer weten over het bandenlabel

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 5258 recensies

Alles over autobanden

Terug naar boven