TPMS: bandenspanning-controlesysteem

Wil je alles weten over de bandenspanningsensoren van TPMS (Tyre Pressure Monitoring System)? Lees dan verder. Wil je nóg meer weten? Neem dan contact op met de experts van je dichtstbijzijnde Profile.

Wat is TPMS?

Rolde je auto na 1 november 2014 uit de fabriek? Dan heb je TPMS. Dit Tyre Pressure Monitoring System is een controlesysteem voor de spanning en de temperatuur van je banden. Een belangrijk veiligheidssysteem dus. Met een lampje op je dashboard en met geluiden krijg je een waarschuwing als er iets mis is met je banden. Zoals een lekkage, verkeerde bandenspanning of gevaarlijke temperatuur.

Brand het lampje? Check meteen je banden!

Begint het lampje van TPMS te branden? Parkeer dan meteen je auto en controleer je banden. Zie je een lekke band? Bel dan onze pechhulp. Is je band niet lek? Rij dan zo snel mogelijk naar een plek waar je je band op de juiste spanning kunt brengen. Bij Profile kan dit trouwens gratis.

Als bandenexpert zijn we natuurlijk ook TPMS-expert

Een TMPS-check is voor onze experts een standaard handeling. Dus kom je langs voor een bandenwissel? Of voor een check van je banden? Dan controleert onze vakkundige monteur ook altijd even het TPMS-systeem. Wil je meer weten over TPMS? Neem dan even contact op.

De verschillende TPMS-systemen

Er zijn twee TPMS-systemen: een direct systeem en een indirect systeem. Bij een direct systeem heeft elk wiel een sensor. Het indirecte systeem heeft geen sensoren, maar werkt met software.

Werkzaamheden bij direct systeem

Onze expert checkt of de sensoren nog werken en of de batterij moet worden vervangen. Als een batterij leeg is, moet soms de hele sensor worden vervangen.

Werkzaamheden bij indirect systeem

Hierbij kun je vaak zelf via het dashboard het systeem instellen om weer veilig verder te rijden. Kijk in het instructieboekje van je auto of op het scherm van je dashboard hoe je dat moet doen. Kom je er niet uit? Neem dan even contact op.

Veelgestelde vragen over TPMS