Bandentest

GRATIS

Zoek een vestiging

Bandentest

Vind de juiste band voor je auto. En bekijk meteen de testresultaten.

Testresultaten bij elke band

Nieuwe banden nodig? Dan heb je natuurlijk heel wat eisen. Je wil dat de banden passen bij jou, je rijstijl en bij je auto. En je wil banden die optimaal presteren op verschillende wegdekken. Verder wil je dat de banden lang meegaan én dat ze veilig zijn, dus dat ze zich uitstekend kunnen aanpassen aan extreme weersomstandigheden.

Als je hieronder een band zoekt, laten we meteen de testresultaten zien. Zodat je in een oogopslag ziet hoe goed de band is.

Aan de hand van uw kenteken bepalen wij automatisch de maat banden die bij uw auto hoort.

De kenmerken van banden

Elke band heeft andere kenmerken. De een presteert beter, de ander gaat langer mee en weer een andere is van hele hoge kwaliteit. Bij het maken van een band moet een fabrikant steeds compromissen sluiten. Omdat het ene kenmerk het andere kenmerk kan uitsluiten.

Heeft een band bijvoorbeeld meer profiel? Dan zal de band ook sneller slijten. Je hebt dan wel een band met meer grip en meer controle, maar de band zal sneller vervangen moeten worden.

Bandentestresultaten op een rij

In onze webshop hebben we bij elke band de resultaten van een bandentest toegevoegd. Daardoor zie je meteen de typische kenmerken van de band en milieuaspecten zoals geluid en chemische samenstelling. In de webshop zie je:

  • De rijeigenschappen op droog en nat wegdek

  • De duurzaamheid op hoge snelheid

  • De slijtvastheid van de band

  • Veiligheidsrelevante testcriteria

  • Rolweerstand: hoe lager de rolweerstand, hoe minder brandstof je gebruikt

  • De geluidsproductie

  • De chemische samenstelling

Vraag het onze experts

Weet je niet welke kenmerken voor jou belangrijk zijn? Neem dan even contact op met onze specialisten en geef je wensen door. Ze helpen je graag met het vinden van de ideale band.