Stikstof in uw autobanden bij Profile Car & Tyreservice!

Waarom stikstof in uw autobanden?

  1. Het zorgt voor een langere levensduur van de autoband.
  2. U rijdt langer op de juiste bandenspanning waardoor u brandstof bespaart. 
  3. Goede investering en beter voor het milieu door reductie Co2 uitstoot.

Vul uw banden met stikstof voor 3,50 euro per band.. Deze methode biedt veel voordelen ten opzichte van perslucht. Lucht bevat namelijk zuurstof, vocht en vuil. Deze bestanddelen beïnvloeden de levensduur van uw autobanden negatief. Stikstof heeft dit niet en houdt uw banden bovendien langer op spanning. 

 

Voordelen van stikstof in banden

  • Een band met stikstof houdt vier keer langer de juiste spanning ten opzichte van een band die is gevuld met lucht. Hierdoor bespaart u al snel 3% tot 5% op uw brandstofgebruik.
  • Stijging van levensduur tot 35%
  • Beter en constanter rijcomfort
  • Optimaal weggedrag
  • Reukloos, onbrandbaar en niet giftig
  • Meer veiligheid
Flat tyre

Stikstof in autobanden

Meer dan 50% van alle auto’s in Nederland rijdt op een te lage bandenspanning. Rijden op banden met stikstof kan dit percentage aanzienlijk verlagen. De samenstelling van stikstof is dikker dan lucht en hierdoor blijft uw band langer op spanning. Dankzij de juiste bandenspanning bespaart u aanzienlijk op brandstof en uw bandenonderhoud. Dat is goed voor uw portemonnee, het milieu en de veiligheid van u en uw passagiers. Kies dus voor stikstof in uw banden. Dit geldt zowel voor winterbandenzomerbanden en 4-seizoenenbanden.

Besparen op brandstof door stikstof in uw banden

Een bandenspanning die 25% te laag is, verhoogt de rolweerstand met 10%. Hierdoor neemt het brandstofverbruik met ongeveer 3% toe. Volgens Het Nieuwe Rijden bespaart u met een juiste bandenspanning tot wel 125 Euro per jaar op brandstof. Dat is snel verdiend. Stikstof houdt uw banden langer op spanning waardoor u er minder omkijken naar hebt.

 

Bandenspanning en milieu

U spaart het milieu aanzienlijk door te rijden op de juiste bandenspanning. De te lage bandenspanning van het Nederlandse wagenpark levert jaarlijks 290.000 ton onnodige CO2-uitstoot op. Deze uitstoot staat gelijk aan de uitstoot van maar liefst 29.000 huishoudens per jaar. Een bestuurder met hart voor het milieu controleert dus regelmatig zijn bandenspanning en vult de banden met stikstof.

Uitstekende investering stikstof in banden

In de personenautomarkt groeit het gebruik van stikstof sterk. Het vullen van banden met stikstof kost slechts enkele euro’s. Nog afgezien van andere voordelen als veiligheid, comfort, beter rijgedrag bij regen, minder geluidsoverlast en meer bedrijfszekerheid is een stikstofvulling daardoor snel terugverdiend.

 

Meer weten over stikstof of een afspraak maken?

Klantbeoordeling

Profile
9.410
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 15217 recensies
Terug naar boven