Banden vullen met stikstof

Minder brandstof en minder CO2-uitstoot met banden die langer op de juiste spanning blijven. Laat je banden door ons vullen met stikstof. Goed voor het milieu, je portemonnee en je veiligheid.

De voordelen van banden die zijn gevuld met stikstof

Stikstof banden zijn het overwegen waard. Want stikstof in autobanden heeft veel voordelen. Dit zijn de belangrijkste:

Minder brandstof

Met stikstof blijven je banden langer op de juiste bandenspanning. En als je banden op de juiste spanning zijn, verbruik je minder brandstof.

Minder CO2-uitstoot

Een stikstof autoband is niet alleen een goede investering voor jezelf, maar ook voor het milieu. Doordat je minder brandstof verbruikt, stoot je dus ook minder CO2 uit.

Kom naar Profile om je banden te vullen met stikstof

Enthousiast geworden om te rijden op banden gevuld met stikstof? Kom even langs bij een van onze Profile vestigingen of maak hier een afspraak. Op je ventiel plaatsen we dan een blauw of groen dopje. Zodat je duidelijk kunt zien dat de band is gevuld met stikstof.

Te veel auto’s hebben te lage bandenspanning

Meer dan de helft van de auto’s in Nederland heeft een te lage bandenspanning. Als we gaan rijden op banden gevuld met stikstof kunnen we dit flink verbeteren. De samenstelling van stikstof is dikker dan lucht waardoor je band langer op de juiste spanning blijft. En dat is niet alleen goed voor het milieu, je veiligheid en je portemonnee, maar ook voor de band zelf. Want een band die op de juiste spanning is, heeft minder onderhoud nodig. En dat geldt zowel voor winterbanden,

zomerbanden als 4-seizoenenbanden.

Bandenspanning en het milieu

Je spaart het milieu aanzienlijk als je rijdt met de juiste bandenspanning. Doordat zoveel auto’s een te lage bandenspanning hebben, zorgt dat elk jaar voor zo’n 290.000 ton onnodige CO2-uitstoot. Dat staat gelijk aan de uitstoot van maar liefst 29.000 huishoudens in een jaar. Kortom, een goede reden om regelmatig je bandenspanning te controleren en je banden te laten vullen met stikstof.

De juiste spanning en het juiste profiel

Zorg dat je banden optimaal presteren. Door regelmatig te controleren of ze nog het juiste bandenprofiel en de juiste bandenspanning hebben. Je rijdt namelijk een stuk zuiniger, comfortabeler en veiliger met de juiste bandenspanning. En ook als je met stikstof rijdt, is het verstandig om regelmatig de bandenspanning te controleren.

Stikstof en veiligheid

Stikstof is een inert gas; het maakt geen chemische verbindingen aan. En omdat het niet reageert op andere chemicaliën is het erg veilig. Bovendien worden banden die zijn gevuld met stikstof minder snel warm, waardoor je minder kans hebt op een klapband. Het is dus niet zo gek dat zowel in de ruimtevaart als in de autosport veel gebruik wordt gemaakt van stikstof.

Met stikstof gaan je banden langer mee

Stikstof is een droog en puur gas. Er zitten dus geen andere stoffen in zoals bijvoorbeeld zuurstof. Daardoor kan het de veroudering van je banden van binnenuit tegengaan. En doordat je banden langer op de juiste spanning blijven, slijten ze minder snel.

Zo zorgt stikstof dat de spanning gelijk blijft

Via het ventiel - maar ook via de structuur van de band - ontsnappen er constant kleine moleculen lucht uit je band. Na verloop van tijd loopt je band dus een beetje leeg. De moleculen van stikstof zijn een stuk groter en kunnen dus moeilijker ontsnappen. Daardoor blijft je band langer op de juiste spanning.

De kosten van stikstof

Je banden laten vullen met stikstof is erg goedkoop. En doordat je minder brandstof verbruikt en je banden langer meegaan is het de investering meer dan waard. Bovendien is lucht niet overal gratis. Zeker bij een benzinestation moet je elke keer wat kleingeld meenemen om je bandenspanning te controleren. Bij Profile is het controleren van je bandenspanning - en het bijvullen met lucht - trouwens gratis.
Wil je precies weten hoeveel het kost om je banden te laten vullen met stikstof? Neem dan even contact op met je Profile vestiging.

Stikstof banden bijvullen met lucht?

Ook bij banden die gevuld zijn met stikstof dien je regelmatig de spanning te checken. Is de spanning te laag? Dan kun je de banden gewoon bijvullen met lucht. Die geperste lucht bestaat namelijk voor ongeveer 78% toch al uit stikstof.