Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

3.50

We vullen jouw banden met stikstof voor 3,50 per band

Banden vullen met stikstof

Goed voor het milieu, jouw veiligheid en de portemonnee

autobanden-header.jpg

Stikstof in jouw autobanden bij Profile

Stikstof in autobanden, waarom? Het gebruik van stikstof in banden kan verschillende redenen hebben. Onder andere:

  1. De band kan langer op spanning blijven. Je rijdt langer op de juiste bandenspanning waardoor je brandstof bespaart.
  2. Goede investering en beter voor het milieu door reductie Co2 uitstoot.

Vul jouw banden met stikstof bij Profile voor €3,50 euro per band.

Stikstof in autobanden

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van alle auto’s in Nederland rijdt op een te lage bandenspanning. Rijden op banden met stikstof kan dit percentage aanzienlijk verlagen. Dit zou dus al een hele goede rede kunnen zijn om over te stappen op het gebruik van stikstof. De samenstelling van stikstof is dikker dan lucht en hierdoor blijft de band langer op spanning. Dankzij de juiste bandenspanning bespaar je aanzienlijk op brandstof en het bandenonderhoud. Dat is goed voor de portemonnee, het milieu en jouw veiligheid. Kies dus voor stikstof. Dit geldt zowel voor winterbanden, zomerbanden en 4-seizoenenbanden.

Bandenspanning en milieu

Je spaart het milieu aanzienlijk door te rijden op de juiste bandenspanning. De te lage bandenspanning van het Nederlandse wagenpark levert jaarlijks 290.000 ton onnodige CO2-uitstoot op. Deze uitstoot staat gelijk aan de uitstoot van maar liefst 29.000 huishoudens per jaar. Een bestuurder met hart voor het milieu controleert dus regelmatig zijn bandenspanning en vult de banden met stikstof.

Belang van de juiste bandenspanning

De juiste bandenspanning zorgt er voor dat je auto minder verbruikt. Door het rijden op stikstof zorg je dat je langer op de juiste bandenspanning rijdt, waardoor je uiteindelijk dus ook zuiniger rijdt. Controleer naast je bandenspanning ook regelmatig het bandenprofiel. Het is namelijk van belang dat zowel de spanning van de band als de profieldiepte in orde zijn. Alleen dan kan een band optimaal presteren.

Daarnaast is stikstof een inert gas. Dit maakt het ook nog eens veiliger, aangezien dit soort gas niet reageert op andere chemicaliën. Dit is nou precies de rede waarom er bijvoorbeeld in zowel de ruimtevaart als de autosport gebruikt wordt gemaakt van stikstof. Hoewel je banden dan een stuk langzamer leeg zullen lopen, adviseren wij bij Profile alsnog om geregeld de spanning van de banden te blijven controleren. Dit kan namelijk geen kwaad en zal zowel de veiligheid als het verbruik ten goede komen. Enthousiast geworden over het rijden op stikstof? Kom langs bij een van onze Profile vestigingen of maak online je afspraak!