Plan direct een afspraak


Filters voor uw auto

Hoewel u er weinig van terug ziet, zit er veel kwaliteitsverschil in de olie, lucht en brandstoffilters op de markt. Bij profile maken we gebruik van de beste kwaliteit filters en de juiste filters om te zorgen dat uw auto in optimale conditie blijft en dure reparaties voorkomen worden.

Maak direct online uw afspraak!

Oliefilter

Wist u dat voor 1920 elke 500km olie gewisseld moest worden? Onder andere door de komst van het oliefilter, destijds onder de naam Purolator (pure oil later), is dat nu gemiddeld om de 10.000km! Het oliefilter speelt een zeer belangrijke rol bij het goed houden van uw motorolie en zorgt dat het goed zijn werk kan doen. Een goed oliefilter zuivert uw olie van deeltjes tot wel 30 micron, vergelijkbaar met één korreltje meel. Datzelfde deeltje zou al voor motorschade kunnen zorgen waarvan de reparatiekosten vaak zeer hoog zijn. Een goed oliefilter is daarom erg belangrijk!

Het oliefilter wordt vervangem bij een kleine en grote beurt. Bij Profile gebruiken wij uitsluitend A-merk oliefilters, bijvoorbeeld Bosch, om een goede werking te garanderen.

Luchtfilter

Voor een goede verbranding is voldoende schone lucht nodig. Voordat de lucht uw motor binnen komt, gaat dit ook nog langs een aantal vitale onderdelen zoals uw turbo en gasklephuis. Een goed en schoon luchtfilter voorkomt dat bijvoorbeeld zand en andere deeltjes in de lucht uw motor binnendringen en schade aanrichten. Reparatiekosten daarvan kunnen erg hoog zijn! Bovendien moet het luchtfilter voldoende lucht doorlaten om een goede en schone verbranding te garanderen. Is uw luchtfilter van slechte kwaliteit of verstopt, dan komt onvoldoende lucht de motor in, heeft uw auto minder vermogen, gaat uw auto meer brandstof verbruiken en meer schadelijke stoffen uitstoten.

Het luchtfilter wordt vervangen bij een grote beurt. Bij Profile gebruiken wij uitsluitend A-merk luchtfilters, bijvoorbeeld Bosch, om een goede werking te garanderen.

Brandstoffilter

Schone brandstof zorgt ervoor dat uw injectoren niet verstopt raken of kapot gaan en zorgt voor een goede verbranding. Uw auto verbruikt hierdoor minder brandstof en stoot minder schadelijke gassen uit. Injectoren repareren of vervangen is vaak duur. Ondanks dat nagenoeg elke auto een brandstoffilter heeft, wordt bij benzineauto’s geen vervangtermijn opgegeven en wordt het brandstoffilter vaak niet gecontroleerd. Komt uw benzineauto bij Profile voor een grote beurt? Dan controleren wij altijd uw benzinefilter en adviseren zo nodig deze te vervangen.

Bij dieselauto’s moet het brandstoffilter wel regelmatig vervangen worden. Deze heeft bij dieselauto’s een dubbele werking: Het zuivert de diesel, en scheidt diesel van water. Diesel is namelijk behalve een brandstof ook een smeermiddel en  smeert bijvoorbeeld uw brandstofpomp. Water in diesel of vervuilde brandstof betekend dat onderdelen van uw brandstofsysteem sneller kapot gaan met dure reparaties als gevolg. Tevens zorgt vervuilde diesel voor een slechte verbranding: uw auto gaat dan meer diesel verbruiken en heeft een hogere uitstoot.

Het brandstoffilter wordt voor benzineauto’s gecontroleerd en bij dieselauto’s vervangen bij een grote beurt. Bij Profile gebruiken wij uitsluitend A-merk brandstoffilters, bijvoorbeeld Bosch, om een goede werking te garanderen.

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 3868 recensies

Alles over onderhoud

Terug naar boven