Hoge kwaliteit filters van Bosch

Laat je nu informeren!

Filters

Filters voor je auto

De beste kwaliteit zorgt voor een optimale conditie van je auto en kan dure reparaties voorkomen!

Hoewel je er weinig van terug ziet, zit er veel kwaliteitsverschil in de olie, lucht en brandstoffilters op de markt. Bij Profile maken we gebruik van de beste kwaliteit filters en de juiste filters om te zorgen dat jouw auto in optimale conditie blijft en dure reparaties voorkomen worden.

Maak direct online je afspraak!

Oliefilter

Wist je dat voor 1920 elke 500 kilometer olie gewisseld moest worden? Onder andere door de komst van het oliefilter, destijds onder de naam Purolator (pure oil later), is dat nu gemiddeld om de 10.000 kilometer. Het oliefilter speelt een zeer belangrijke rol bij het goed houden van de motorolie en zorgt dat het goed zijn werk kan doen. Een goed oliefilter zuivert de olie van deeltjes tot wel 30 micron, vergelijkbaar met één korreltje meel. Datzelfde deeltje zou al voor motorschade kunnen zorgen waarvan de reparatiekosten vaak zeer hoog zijn. Een goed oliefilter is daarom erg belangrijk!

Het oliefilter wordt vervangen bij een kleine en grote beurt. Bij Profile gebruiken wij uitsluitend A-merk oliefilters, bijvoorbeeld Bosch, om een goede werking te garanderen.

Luchtfilter

Voor een goede verbranding is voldoende schone lucht nodig. Voordat de lucht je motor binnen komt, gaat dit ook nog langs een aantal vitale onderdelen zoals de turbo en gasklephuis. Een goed en schoon luchtfilter voorkomt dat bijvoorbeeld zand en andere deeltjes in de lucht jouw motor binnendringen en schade aanrichten. Reparatiekosten daarvan kunnen erg hoog zijn. Bovendien moet het luchtfilter voldoende lucht doorlaten om een goede en schone verbranding te garanderen. Is het luchtfilter van slechte kwaliteit of verstopt, dan komt onvoldoende lucht de motor in, heeft je auto minder vermogen, gaat je auto meer brandstof verbruiken en meer schadelijke stoffen uitstoten.

Het luchtfilter wordt vervangen bij een grote beurt. Bij Profile gebruiken wij uitsluitend A-merk luchtfilters, bijvoorbeeld Bosch, om een goede werking te garanderen.

Brandstoffilter

Schone brandstof zorgt ervoor dat de injectoren niet verstopt raken of kapot gaan en zorgt voor een goede verbranding. Je auto verbruikt hierdoor minder brandstof en stoot minder schadelijke gassen uit. Injectoren repareren of vervangen is vaak duur. Ondanks dat nagenoeg elke auto een brandstoffilter heeft, wordt bij benzineauto’s geen vervangtermijn opgegeven en wordt het brandstoffilter vaak niet gecontroleerd. Komt jouw benzineauto bij Profile voor een grote beurt? Dan controleren wij altijd het benzinefilter en adviseren zo nodig deze te vervangen.

Bij dieselauto’s moet het brandstoffilter wel regelmatig vervangen worden. Deze heeft bij dieselauto’s een dubbele werking: Het zuivert de diesel, en scheidt diesel van water. Diesel is namelijk behalve een brandstof ook een smeermiddel en smeert bijvoorbeeld de brandstofpomp. Water in diesel of vervuilde brandstof betekent dat onderdelen van het brandstofsysteem sneller kapot gaan met dure reparaties als gevolg. Tevens zorgt vervuilde diesel voor een slechte verbranding: je auto gaat dan meer diesel verbruiken en heeft een hogere uitstoot.

Het brandstoffilter wordt voor benzineauto’s gecontroleerd en bij dieselauto’s vervangen bij een grote beurt. Bij Profile gebruiken wij uitsluitend A-merk brandstoffilters, bijvoorbeeld Bosch, om een goede werking te garanderen.

Maak nu een afspraak

  • Online gepland binnen 3 minuten
  • Laat je filters controleren en vervangen
  • Alleen de beste kwaliteit