Interieurfilter vervangen

Interieurfilter kopen en vervangen? Kom naar Profile. Zodat je snel weer gezond verder kunt rijden.

Waarom je een luchtfilter dient te vervangen

Elke auto heeft een interieurfilter. Via dat filter stroomt de buitenlucht je auto in. Het filter beschermt jou en je medepassagiers tegen stoffen – zoals pollen - van buitenaf. En dat is belangrijk. Want als je het interieurfilter niet op tijd vervangt, kun je gezondheidsklachten krijgen.

Het filter beschermt trouwens ook je ventilatie- en aircosysteem. Door het interieurfilter wordt het systeem niet vuil en voorkom je flinke reparatiekosten. Autofabrikanten raden daarom aan om het filter elk jaar of na elke 15.000 km te vervangen.

Dit doet een interieurfilter:

  • Het zuivert de lucht die je auto binnenstroomt.
  • Het houdt schadelijke stoffen tegen.
  • Het houdt pollen tegen. Dus heb je hooikoorts? Vervang dan zeker op tijd je filter.
  • Het voorkomt dat je aircosysteem verstopt raakt en voorkomt dus dure reparaties.
  • Het voorkomt dat je ramen vet worden en beslaan.
  • Het voorkomt vieze luchtjes in je auto.

Welk interieurfilter is het meest geschikt voor mijn auto?

Is je filter vuil? Dan kan het een bron van bacteriën worden. Via de lucht van het ventilatiesysteem komen ze dan je auto in. Wij vinden niet alleen je veiligheid belangrijk, maar ook je gezondheid. En daarom werken we nauw samen met Bosch. Bosch heeft al 80 jaar intensieve partnerships met grote autofabrikanten om filters te maken die aansluiten bij jouw wensen en eisen. Dankzij die samenwerking met Bosch hebben we voor iedere automobilist het juiste interieurfilter. Je kunt bij ons kiezen uit:

Standaard filter

Dit interieurfilter beschermt je tegen vuil en pollen.

Carbon filter

Dit interieurfilter beschermt je niet alleen tegen vuil en pollen, maar zuivert ook de lucht van schadelijke, kankerverwekkende uitlaatgassen. Dit filter raden we dan ook iedereen aan.

Filter+

Dit interieurfilter beschermt je optimaal. Tegen vuil, pollen, uitlaatgassen, fijnstof, bacteriën én allergenen. Dit filter is dus vooral aan te raden voor automobilisten die last hebben van allergieën.


Vervang je interieurfilter

Maak een afspraak voor het onderhoud aan jouw auto

Wat is een pollenfilter?

Het interieurfilter haalt allerlei stoffen uit de lucht. Zoals geurtjes, roetdeeltjes, stof, vet en pollen. Daardoor wordt een interieurfilter ook wel een pollenfilter genoemd. Veel mensen zijn overgevoelig voor pollen en fijnstof. Het interieurfilter – of pollenfilter - zorgt ervoor dat de lucht die je auto binnenstroomt zo zuiver mogelijk is.

Interieurfilter vervangen?

Maak snel een afspraak bij een Profile bij je in de buurt. We hebben alle soorten interieurfilters voor je auto. We helpen je snel, vakkundig en voordelig. En met een schoon interieurfilter kun je weer gezond de weg op.