Motorbanden bij Profile Car & Tyreservice

Naast een ruim assortiment autobanden, biedt Profile Car & Tyreservice op diverse vestigingen ook een selectie motorfietsbanden aan. In het assortiment hebben wij onder andere tour en sport motorbanden. Daarnaast kunt u ook chopper-, offroad- en allroad motorbanden aanschaffen. Onze specialisten staan klaar om u het beste advies te geven.

Veiligheid van motorbanden

Bij de aanschaf van nieuwe banden voor een motor speelt veiligheid een uiterst belangrijke rol. Er zijn slechts twee contactpunten met de weg waardoor verschillende factoren er makkelijk voor kunnen zorgen dat de bestuurder snel uit balans raakt. Om dit te voorkomen is het balanceren van de banden een cruciaal onderdeel van montage. De trilling die kan ontstaan wanneer er niet goed gebalanceerd is, trekt door het hele frame van het voertuig. Bij hoge snelheden is dit levensgevaarlijk.

Bandenspanning motorbanden

De standaard bandenspanning die gegeven wordt voor motorbanden, kunnen als een richtlijn worden beschouwd. Niet iedereen gebruikt zijn of haar motor op dezelfde manier. Over het algemeen geldt, hoe hoger de snelheden waarmee wordt gereden, hoe meer gewicht en hoe harder de ondergrond, des te hoger moet de bandenspanning zijn. Tevens heeft een hogere bandenspanning een positief effect op het verbruik van benzine. Meet altijd de spanning van de band wanneer deze niet warm is.

Motorbanden kopen

Let bij aanschaf van motorbanden goed op de rijstijl die het meest overeenkomt met u als bestuurder. Controleer of het rubber van de band niet te droog is waardoor grip op het wegdek vermindert. Wij voorzien u graag van advies bij één van onze vestigingen.

Zoek vestiging in de buurt en maak afspraak

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 4213 recensies
Terug naar boven