Motorbanden

Motorband kopen? Neem even contact op met je Profile vestiging. Niet elke vestiging is namelijk gespecialiseerd in motorbanden.

Motorbanden kopen bij Profile

Banden, banden en nog ‘ns banden. Dus ook voor je motorbanden kom je natuurlijk naar Profile. Bij onze motorbandenspecialisten heb je een enorme keuze uit motorfietsbanden. Zoals touring motorbanden (of toerbanden), sport motorbanden, chopper motorbanden, cruiser motorbanden, offroad motorbanden, adventure motorbanden, cross trail motorbanden, enduro-banden, scooterbanden en allroad motorbanden.

En ja, uiteraard hebben we ook kwalitatieve goedkope motorbanden. Neem even contact op. Onze specialisten geven je het beste advies voor de beste motorband.

Motorbanden balanceren voor veiligheid

Heb je nieuwe motorbanden nodig? Dan is veiligheid natuurlijk erg belangrijk. Je banden zijn namelijk de enige twee contactpunten tussen je motor en de weg. Dus alles moet perfect zijn om te voorkomen dat je uit balans raakt. Je voelt dan trillingen die door het hele frame van je motor trekken. En vooral bij hoge snelheden kan dit erg gevaarlijk zijn.

Dus als we motorbanden vervangen, dan besteden we bij de montage ook veel aandacht aan het balanceren van de banden. Het is een cruciaal onderdeel bij motorband montage.

De bandenspanning van motorbanden

De meeste motorbanden hebben in de voorband een bandenspanning van 2 bar en in de achterband een bandenspanning van 2,5 bar. Dit is echter slechts een richtlijn. Voor elke motor, elke berijder en rijstijl kan de spanning weer anders zijn. Zo vragen hoge snelheden, grote gewichten en harde ondergronden om een hogere spanning. En met een hogere bandenspanning verbruik je trouwens ook minder benzine.

Wil je de spanning meten? Doe dat dan altijd met een koude motorband, waar nog niet – of heel weinig – mee is gereden.

Motorbanden kopen

Op zoek naar nieuwe motorbanden? Kijk dan goed naar de rijstijl die past bij jou als bestuurder. En controleer ook of het rubber van de band niet te droog. Als het te droog is, heb je namelijk minder grip op het wegdek. Advies nodig? Neem dan even contact op.

Profile-1240-x-948.png

Vind een vestiging bij jou in de buurt

Niet alle Profile vestigingen zijn gespecialiseerd in motorbanden. Check telefonisch of jouw Profile vestiging jou daarmee kan helpen.

Vind jouw vestiging

De weg motorband of sport motorband

Met deze motorband kun je veel kanten op. Het is een perfecte band voor je dagelijkse ritten. En wat het weer ook is, je hebt altijd controle over je motor. De motorband heeft namelijk veel kleine groeven waardoor je altijd goede grip hebt. De motorband is gemaakt van duurzaam rubber en daardoor gaat de band enorm lang mee. En omdat de innovaties niet stilstaan, is het rubber van de wegband erg efficiënt. Ook bij lage temperaturen.

De competitie motorband of motorfietsband voor op de baan

Bij een competitieband is de structuur minimaal. Soms is de motorband zelfs helemaal slick. Daardoor wordt de band snel warm en heb je optimale grip. Bij droog weer levert deze band zwakke prestaties. Speciaal voor slecht weer bestaat er een WET-versie van de slick motorbanden. Met deze banden kun je uitstekend over nat wegdek rijden.

De enduro-band of langeafstandmotorcrossband

Ben je een enduro-rijder? En doe je dus aan motorcross op lange afstanden? Dan heb je de speciale enduro-band nodig. Deze band bestaat uit twee hoogwaardige materialen. Namelijk silica en rubber. Door deze combinatie heb je zowel op droge als op natte ondergrond beter grip dan met een gewone motorcrossband. Een enduro-band heeft massieve noppen op de zijkanten, een erg stevig profiel en dankzij slimme technologie een lage rolweerstand. Rij je tijdens enduro vooral op asfalt? Dan zijn er ook enduro-banden met een breder loopvlak voor meer comfort.

Hoe kies ik de juiste crossband voor mijn motor?

De keuze voor de juiste band hangt vooral af van het terrein waar je op rijdt. Rij je vaak op onverharde paden? Kies dan voor banden met een grof profiel voor extra grip. Rij je voornamelijk op asfalt? Kies dan voor banden met een fijn profiel die minder weerstand bieden. Rij je op droog terrein of terrein met veel kiezels? Kies dan voor een band met hard rubber. Rij je veel op een nat terrein? Kies dan voor een band met zacht rubber.