78-gecontroleerde-auto’s-in-Woudenberg-rijdt-met-te-lage-bandenspanning-1.png

78% gecontroleerde auto’s in Woudenberg rijdt met te lage bandenspanning

78% van de auto’s die het Lekker op Weg-team en Profile-specialisten bij hun bezoek controleerden, rijdt met een te lage bandenspanning. Als je je banden op de juiste spanning houdt, rijd je zuiniger. Dat is goed voor je portemonnee én het klimaat, want je stoot ook minder CO₂ uit.

Banden bepalen voor een groot deel de rijprestatie van je auto. Het is daarom belangrijk om minstens elke twee maanden je banden te checken op beschadigingen. Controleer dan ook gelijk je bandenspanning. Zijn je banden te zacht? Pomp ze dan op. Zo rijd je veiliger én zuiniger.

Lekker op weg in Woudenberg
Om automobilisten hierover te informeren trekt het team van Lekker op Weg Nederland in. Samen met specialisten van Profile Woudenberg waren zij op 2, 3 en 4 maart met een bandenstraat aanwezig op het parkeerterrein van Hoogvliet. Daar controleerden ze 203 auto’s. Naast de 78% van de auto’s waarvan de banden te zacht waren, bleek ook dat 7 auto’s bijna een lekke band hadden en 8% aan vervanging toe was. Per auto kan er door het opnieuw op spanning brengen van de banden gemiddeld 10 euro per maand bespaard worden.

78% gecontroleerde auto’s in Woudenberg rijdt met te lage bandenspanning


Doe voor vertrek de bandencheck

Door regelmatig je banden te checken en op spanning te houden, rijd je zuiniger. De bandencheck doe je in drie simpele stappen:

  1. Check of je de juiste banden hebt. Rij je in de winter op winterbanden? Zorg dan dat je weer wisselt naar zomerbanden als de gemiddelde temperatuur weer boven de 7 graden is. Met vierseizoenenbanden hoef je niet te wisselen. Koop je nieuwe banden? Check dan het bandenlabel. Dit vertelt je hoe zuinig de banden zijn, hoeveel grip de banden hebben bij een nat wegdek en hoeveel geluid de banden maken.
  2. Check je banden op beschadigingen. Controleer de banden op scheurtjes, bobbels en schade. Vergeet niet te checken of je banden nog genoeg profieldiepte hebben. Tip: Zet bij een zomerband een 1 euromunt in de groeven van je band. Zie je vanaf de zijkant de gouden rand? Dan is de profieldiepte onvoldoende en wil je de band zo snel mogelijk vervangen.
  3. Check de bandenspanning. Controleer minstens één keer per twee maanden of je banden nog genoeg lucht hebben. De bandenspanning vind je in het instructieboekje, op een sticker in de deur of het tankklepje of op watismijnbandenspanning.nl. De maat van je banden vind je op de zijkant van de band. Check de bandenspanning het liefst als je banden nog koud zijn. Heb je meer dan 5 kilometer of 15 minuten gereden? Tel dan 0,3 bar op bij de adviesspanning.

Over Profile
Profile is als franchiseorganisatie met ruim 215 vestigingen en 2000 Profilers een merkonafhankelijke servicegarage voor Car & Truck in de Benelux. Als one-stop-shop biedt Profile services op het gebied van banden, APK en totaalonderhoud met fabrieksgarantie voor de particuliere en zakelijke (lease-)markt. Voor elk model en merk, ook voor elektrische voertuigen. Daarnaast is Profile de specialist op het gebied van bandenmanagement voor trucks. Met Profile Euroservice biedt het bedrijf 24/7 ondersteuning aan de transportsector in heel Europa.

Meer informatie:

Meer informatie over autobanden en zuiniger rijden is te vinden op lekkeropweg.nu en profile.nl/rij-zuinig.
Ook interessant