Bandenopslag_page.jpg

Jan Brouwer en Douwe Bekius per 21 juni 2023 in RvC Profile International N.V.

Ervaren experts uit franchise- en automotivewereld treden toe om groei Profile verder te versnellen

Drs. Jan Brouwer (Voorzitter) en Douwe Bekius (Lid) zullen per 21 juni 2023 toetreden tot de Raad van Commissarissen van Profile International N.V. Hun aantreden past bij de wens om de ingezette groei en professionalisering van Profile te versnellen. Profile International N.V. is de grootste onafhankelijke specialist in banden, velgen en auto-onderhoud in Nederland en België.


Jan Brouwer

Jan Brouwer heeft ruime ervaring op topniveau in de franchisewereld. Hij was jarenlang CEO bij diverse grote franchiseorganisaties als C1000, Super de Boer en Plus Supermarkten en is voorzitter van de RvC van AB Transportgroep (tegenwoordig AB Texel Group) en lid van de RvC van Royal van A-ware Dairy. In het verleden was Brouwer onder meer lid van de RvC van Intergamma, Wehkamp, Schiphol, Rabobank, Hoogvliet Supermarkten en Intres (thans Euretco). Daarnaast bekleedde de heer Brouwer diverse branche-gerelateerde bestuursfuncties. Zowel zijn uitgebreide expertise op het gebied van franchising als kennis van de transportmarkt zijn uiterst relevant voor Profile als grote franchiseorganisatie en marktleider in Truckbanden in de Benelux.

Douwe Bekius heeft ruim 12 jaar ervaring als CEO bij Carglass Nederland en 4 jaar als CEO voor Belron (Autotaalglas, Carglass, Glasgarage en Belron met het Belgische D’Ieteren als een van de grootaandeelhouders). Zijn ervaring in Belgie is voor Profile een pre, gezien de snelle groei van Profile België en de eigen in België gevestigde pechserviceorganisatie voor trucks (‘PES’). Bij Carglass heeft Bekius onder andere een belangrijke rol gespeeld bij de internationale expansie. Bekius was bij Van Gend & Loos B.V. (DHL) In Nederland en België en Nedlloyd Road Cargo Europa in verschillende managementposities verantwoordelijk voor Operations en Marketing en Sales. Hij was vijf jaar voorzitter van FOCWA Specialisten, de onlangs met Bovag gefuseerde branchevereniging voor de carrosserie- en schadeherstelbedrijven. Bekius is Voorzitter van de RvC bij Rabobank Rijk van Nijmegen en lid van de Agenda CIE van Rabobank Groep. Hij is tevens Voorzitter van de RvC van Trunkrs en Lid van de RvC van NV Schade. Daarnaast is hij zelfstandig managementconsultant bij verschillende logistiek- en transportbedrijven.

Maurice Nooteboom mede-eigenaar van de Nooteboom Groep, met 9 Profile vestigingen vooraanstaand franchisenemer van Profile en sinds 15 juni 2020 commissaris van Profile, blijft aan als commissaris. Nooteboom is tevens aandeelhouder van Profile.

Opvolging Stefan Jansen RA en Marcel Willems
Jan Brouwer zal Stefan Jansen RA per 22 juni 2023 opvolgen. Jansen was de afgelopen 5 jaar Voorzitter van de RvC van Profile International NV. Jansen blijft tot 1 oktober 2023 aan om de functie zo goed mogelijk over te dragen. Naast Jansen RA zal Marcel Willems ook op 1 oktober 2023 aftreden als RvC Lid. Willems is met zijn familiebedrijf Profile Tyrecenter Willems B.V. al vanaf het vroege begin aandeelhouder en franchisenemer bij Profile. Stefan Jansen en Marcel Willems hebben beiden een belangrijke rol gespeeld bij de professionalisering van Profile International N.V. en de zeer succesvolle groei in 2022 en het eerste kwartaal van 2023.

Over Profile Truck:
Profile Truck is marktleider op het gebied van bandenonderhoud, montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux. 110 van de ruim 200 Profile-vestigingen in de Benelux zijn ingericht op het bedienen en onderhouden van de banden van vrachtwagens. Met de 100% uptime propositie biedt Profile haar klanten de garantie dat hun vrachtwagens zo veel mogelijk blijven rijden. In combinatie met Profile’s eigen internationaal opererende pechhulpservice-organisatie, in Europa actief in 35 landen voor vrachtwagens, met bijvoorbeeld een gemiddelde downtime van 1:39 uur in de Benelux bij bandenpech, rijdt uw vrachtwagen verder met minimaal tijdsverlies. In de rest van Europa liggen de normtijden gemiddeld iets hoger.

Over Profile Car:
Profile is als franchiseorganisatie met ruim 200 vestigingen en 2000 Profilers een merkonafhankelijke servicegarage voor Car & Truck in de Benelux. Als one-stop-shop biedt Profile services op het gebied van banden, APK en totaalonderhoud met fabrieksgarantie voor de particuliere en zakelijke (lease-)markt. Voor elk model en merk, ook voor elektrische voertuigen.

Ook interessant