Justin-Leuverink.PNG

Justin Leuverink Directeur Truck Nederland bij Profile International N.V

Ervaren salesexpert treedt toe tot directieteam om groei Profile verder te versnellen

Per 1 juni 2024 zal Justin Leuverink de positie van Directeur Truck Nederland bij Profile bekleden. Zijn promotie past bij de wens van Profile om de ingezette groei en professionalisering te versnellen. Profile International N.V. is de grootste onafhankelijke specialist in truckbanden, truck services, personenwagen, velgen en -onderhoud in Nederland en België.

Justin Leuverink Directeur Truck Nederland bij Profile International N.V.

Justin Leuverink


Justin Leuverink is ruim een jaar in dienst bij Profile en staat bekend als een resultaatgerichte sales manager met uitgebreide ervaring in de automotive sector. Hij werkte negen jaar binnen de bandendivisie van PON, waar hij onder andere eindverantwoordelijk was voor het beheren en uitbreiden van strategische klantrelaties met dealerholdings, importeurs en leasemaatschappijen in Nederland en het aansturen van accountmanagers. In het afgelopen jaar bereidde Leuverink zich binnen Profile als Sales Manager Truck voor op de stap naar Directeur Truck Nederland. Zowel zijn uitgebreide expertise op het gebied van sales als kennis van de bandenbranche zijn uiterst relevant voor Profile als franchiseorganisatie en marktleider in Truckbanden in de Benelux. Leuverink: “Profile is niet alleen een gevestigde naam in zowel de Truck als de Car categorie van banden- en voertuigonderhoud; het is ook een snelgroeiende keten. Ik ben blij hier als Directeur Truck Nederland aan bij te kunnen dragen.”

Leuverink volgt Herrold Boerma op die de functie in de afgelopen twee jaar ad interim heeft bekleed. Boerma werkte voordat hij bij Profile werkte in binnen- en buitenland voor Michelin. Zijn inzet zowel voor de interne organisatie, maar in grote mate ook op het inkoopvlak is van grote toegevoegde waarde geweest op de expansie van Profile. Boerma haalde Leuverink zelf binnen als zijn opvolger. Boerma blijft actief in zijn huidige rol tot eind mei. Op deze manier is er voldoende tijd om een zorgvuldige overdracht te garanderen voor de klanten.

Sales Manager Truck
Justin Leuverink wordt op zijn beurt per 1 mei opgevolgd door Hein van Gurp. Van Gurp heeft een achtergrond in sales- en account management, met een sterke focus op commerciële verantwoordelijkheid en klantrelaties. Hij was eerder werkzaam bij de bandendivisie van PON, waar hij commercieel verantwoordelijk was voor het VAG- en BMW-dealernetwerk in Nederland. Ook is hij achtereenvolgens accountmanager geweest bij Ekris BMW en MINI, en bij Axians Business Analytics.

Over Profile Truck:
Als marktleider in bandenonderhoud, montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, heeft Profile Truck 110 van de meer dan 215 Profile-vestigingen geoptimaliseerd voor vrachtwagenservice. Met de belofte van 100% uptime, zorgt Profile ervoor dat vrachtwagens minimale stilstand kennen, ondersteund door Profile Euroservice, gevestigd in Antwerpen, actief in 34 Europese landen. Daardoor zorgt Profile voor een gemiddelde downtime van slechts 1:39 uur bij bandenpech in de Benelux en iets langer buiten de
Benelux.

Over Profile Car:
Als een vooraanstaande franchiseorganisatie met meer dan 215 vestigingen en 2200 werknemers, biedt Profile Car in de Benelux een merkonafhankelijke service voor alle voertuigen, inclusief elektrische modellen. Profile staat bekend als marktleider en one stop-shop voor bandenservice en integraal onderhoud met behoud van fabrieksgarantie voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

Ook interessant