MINI_electric-min.jpg

Profile lanceert de MINI Electric als duurzame vervangende auto

Veenendaal, 13 januari 2022 - Wie als zakelijk leaserijder naar een van de ruim 170 servicegarages van Profile gaat voor auto-onderhoud of -reparatie heeft vanaf nu grote kans om in een MINI Electric te rijden als vervangende auto. Begin januari zijn de eerste 30 MINI’s aan vestigingen door heel Nederland geleverd. De keuze voor een 100% elektrische vervangende auto past binnen de duurzaamheidsambitie van Profile om bij te dragen aan een groenere toekomst.

De vraag naar elektrische leaseauto’s is groot en blijft stijgen. Op dit moment is 25% tot 30% van de bestelde leaseauto’s volledig elektrisch. Leaserijders profiteren bij de keuze voor elektrisch rijden van een gunstige bijtelling. Ook ontmoedigen steeds meer bedrijven het rijden in fossiele brandstofauto’s vanuit hun beleid voor CO2-reductie. Menno Kuipers, directeur Car bij Profile International, wil als autoservice-organisatie inspelen op deze ontwikkeling. “Onze Profile-ondernemers kiezen bewust voor de MINI Electric als groene vervangende auto voor hun klanten vanwege de premium rijbeleving. Nu de eerste batch MINI’s in gebruik is genomen, krijgen we enthousiaste reacties van onze klanten. Wij voeren al jarenlang onderhoud uit voor de zakelijke markt en zien de MINI Electric als een gebaar naar de zakelijke rijder die een sportieve, duurzame auto met maximaal rijcomfort wenst. En dat geldt natuurlijk ook voor particuliere klanten die de MINI Electric huren als zij hun auto naar Profile brengen voor APK, onderhoud of reparatie.”

MINI Electric: een ware rijbelevenis
Alle Profile-vestigingen met een MINI Electric zijn volledig toegerust om alle onderhoudswerkzaamheden voor elektrische auto’s uit te voeren. Hier ging een grondige voorbereiding aan vooraf. Zo zijn de monteurs EV-opgeleid, de werkplaatsen ingericht met EV-gereedschappen en -apparatuur en staat er een laadpaal voor elk pand. De laadpalen zijn gemakkelijk te herkennen aan de groene parkeerplaatsen voor elektrische auto’s. De ondernemers die de transitie naar duurzaam rijden al gemaakt hebben, zijn trots op het EV-certficaat dat bij hen aan de muur hangt. De vestiging Zeeland gaat nog een stapje verder: hier worden maar liefst 6 MINI’s opgeladen met eigen opgewekte zonne-energie. Menno Kuipers benadrukt dat naast het milieu, de klant bij alle besluiten centraal staat. “Op het moment dat je als bestuurder in een MINI Electric stapt, ga je sowieso een mooie rit beleven! Een sportieve rijervaring, omdat je in een ‘go-kart’ auto rijdt. De overdracht van kracht is echt supersnel. Je krijgt bij Profile niet alleen een auto met premium uitstraling mee, maar ook heldere uitleg en een volgeladen accu. Met een range van 234 kilometer bereik je alle plaatsen in Nederland. Iedereen die de MINI Electric rijdt, stapt er met een glimlach weer uit. Onze klanten vinden het bijna jammer dat ze hun eigen auto weer meekrijgen.”

Duurzaamheid als gemene deler

Dat de uitrol van de MINI Electric zo snel en soepel is verlopen, komt door de geoliede samenwerking tussen Profile, Story ‘s-Hertogenbosch (BMW & MINI dealer) en LeasePlan. Duurzaamheid maakt integraal onderdeel uit van de strategie van alle betrokken partijen. LeasePlan is koploper op het gebied van elektrisch rijden. Alle medewerkers rijden 100% elektrisch en klanten worden actief begeleid in de transitie naar duurzame mobiliteit. Dankzij de samenwerking met Profile rijden hun leaserijders nu ook 100% elektrisch wanneer zij gebruikmaken van een vervangende auto. Ook bij BMW Group volgen de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid elkaar snel op. In alle processen, van het ontwerp tot aan de productie en uitlevering, is CO2-reductie een van de doelstellingen. De gefaseerde introductie van de MINI Electric bij Profile dit jaar vormt de kroon op een krachtige samenwerking vanuit een gezamenlijk doel: duurzaam ondernemen en een maximale rijbeleving voor de klant!

Video: MINI Electric. Fun to drive. 100% elektrisch.

Ook interessant