uitreiking-SERMI-certificaat-door-DEKRA-NOUT.png

Profile Nout als eerste in Nederland SERMI-gecertificeerd door Dekra

SERMI is essentieel voor onderhoudstoegang tot software van auto

Nederland stelt per 1 april 2024 het Europese SERMI-certificaat verplicht voor autodealers, universele garagebedrijven en autoschadeherstellers. Als eerste garagebedrijf in Nederland ontving Profile Nout uit Geldermalsen afgelopen vrijdag het certificaat. SERMI, ‘Security Related Vehicle Repair and Maintenance Information’, vervangt de losse toegangen tot beveiligingssoftware van alle automerken. Als toegang tot het elektrische besturingssysteem (ECU) van een voertuig nodig is, is de SERMI-certificering van het onderhoudsbedrijf noodzakelijk.

uitreiking SERMI certificaat door DEKRA

V.l.n.r. Menno Kuipers (directeur Profile Car), Michael de Jong (After Sales manager van Profile Nout), Frank Salemink (Manager Sales & Business Development DEKRA Audit)

Profile Nout in Geldermalsen is als eerste universele garagebedrijf gecertificeerd door keuringsinstituut Dekra. Profile Nout was de pilot-vestiging voor Dekra bij de SERMI-certificering van universele garagebedrijven. Michael de Jong van Profile toetste de ontwikkeling operationeel en daardoor verliep de officiële certificering snel en soepel. Profile verwacht daarom de uitrol van het certificaat bij alle vestigingen in Nederland snel af te ronden.

Het SERMI-certificaat is per 1 april aanstaande de enige manier om toegang te krijgen en te houden tot de beveiligde delen van de software van de auto. De Europese Unie vroeg fabrikanten en onafhankelijke autobedrijven om de losse certificaten te vervangen door één certificaat. Het SERMI-certificaat is vanaf het tweede kwartaal het overkoepelende certificaat dat noodzakelijk is om bij ieder automerk toegang te verkrijgen tot hun software.

Menno Kuipers, directeur Profile Car, is blij met de invoering van het universele certificaat: “Als universeel garagebedrijf werken wij voor consumenten en zakelijke klanten, zoals leasemaatschappijen. In onze werkplaats komen dan ook veel verschillende auto’s van alle merken en leeftijden voor reparatie en onderhoud. Daarom vinden wij een overkoepelend certificaat als SERMI erg belangrijk, omdat wij alle werkzaamheden aan deze auto’s willen kunnen verrichten. Wij zijn dan ook trots dat Profile Nout als eerste universele garage SERMI-gecertificeerd is. En het is mooi voor Dekra dat wij, als kritische gebruiker, support hebben gegeven ook in hun ontwikkeling als partij die SERMI-certificering in Nederland verricht.

Frank Salemink, Manager Sales & Business Development DEKRA Audit zegt over de eerste certificering van Nederland:

Goed om te zien dat de Profile organisatie snel anticipeert op nieuwe regelgeving, daardoor kunnen wij vandaag al het eerste officiële SERMI-certificaat overhandigen.

Over Profile Truck:
Als marktleider in bandenonderhoud, montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, heeft Profile Truck 110 van de meer dan 215 Profile-vestigingen geoptimaliseerd voor vrachtwagenservice. Met de belofte van 100% uptime, zorgt Profile ervoor dat vrachtwagens minimale stilstand kennen, ondersteund door Profile Euroservice, gevestigd in Antwerpen, actief in 34 Europese landen. Daardoor zorgt Profile voor een gemiddelde downtime van slechts 1:39 uur bij bandenpech in de Benelux en iets langer buiten de Benelux.

Over Profile Car:
Als een vooraanstaande franchiseorganisatie met meer dan 215 vestigingen en 2200 werknemers, biedt Profile Car in de Benelux een merkonafhankelijke service voor alle voertuigen, inclusief elektrische modellen. Profile staat bekend als marktleider en one-stop-shop voor bandenservice en integraal onderhoud met behoud van fabrieksgarantie voor zowel particuliere als zakelijke klanten.


Ook interessant