Sjoerd-Sonsma-1.png

Profile stelt Sjoerd Sonsma aan als nieuwe Aftersales Development Manager

Ervaren expert treedt toe tot team om groei Profile verder te versnellen

Profile, de toonaangevende specialist in autobanden en universeel auto-onderhoud, kondigt de benoeming aan van Sjoerd Sonsma als Aftersales Development Manager. Met ingang van 1 mei 2024 zal Sonsma het Car Reparatie & Onderhoud concept (door)ontwikkelen, waarbij zijn uitgebreide ervaring en bewezen expertise in de automotive sector van onschatbare waarde zullen zijn voor het verder versterken van Profile's marktpositie.

Sjoerd Sonsma

Sjoerd Sonsma brengt jarenlange ervaring met zich mee naar Profile, opgedaan in verschillende sleutelposities bij LeasePlan, waar hij sinds september 2011 werkzaam was. Als Netwerkmanager was hij verantwoordelijk voor de optimalisatie van de onderhoudssturingstool, waarbij hij significante kostenreducties en kwaliteitsverbeteringen realiseerde. In zijn rol als Netwerkmanager, beheerde Sonsma het netwerk van aangesloten garagebedrijven voor LeasePlan Nederland, waar hij kwaliteitsmonitoring en - borgingssystemen opzette en het sturingsmechanisme optimaliseerde aan veranderend wagenpark, garagebedrijven en klantwensen. Deze ervaring zal essentieel zijn in zijn nieuwe functie bij Profile, waar hij zal streven naar verdere optimalisatie van het onderhoudsnetwerk en de klanttevredenheid.

“We zijn verheugd om Sjoerd Sonsma te verwelkomen in het team van Profile,” zegt Menno Kuipers, directeur Profile Car. “Zijn achtergrond in de automotive sector en zijn bewezen staat van dienst in netwerkmanagement, kostenreductie en kwaliteitsverbetering sluiten perfect aan bij onze missie om de beste onderhoudsservice te bieden aan onze klanten. We kijken uit naar de positieve impact die hij zal hebben op onze organisatie.”
Sjoerd Sonsma over zijn nieuwe rol: “Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van het team bij Profile en samen te werken met de ondernemers aan de verdere ontwikkeling van hun reparatie en onderhoud product. Het is mijn doel om de dienstverlening naar een nog hoger niveau te tillen en bij te dragen aan de groei en het succes van Profile.”

Over Profile Truck:
Als marktleider in bandenonderhoud, montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, heeft Profile Truck 110 van de meer dan 215 Profile-vestigingen geoptimaliseerd voor vrachtwagenservice. Met de belofte van 100% uptime, zorgt Profile ervoor dat vrachtwagens minimale stilstand kennen, ondersteund door Profile Euroservice, gevestigd in Antwerpen, actief in 34 Europese landen. Daardoor zorgt Profile voor een gemiddelde downtime van slechts 1:39 uur bij bandenpech in de Benelux en iets langer buiten de
Benelux.

Over Profile Car:
Als een vooraanstaande franchiseorganisatie met meer dan 215 vestigingen en 2200 werknemers, biedt Profile Car in de Benelux een merkonafhankelijke service voor alle voertuigen, inclusief elektrische modellen. Profile staat bekend als marktleider en onestop-shop voor bandenservice en integraal onderhoud met behoud van fabrieksgarantie voor zowel particuliere als zakelijke klanten

Ook interessant