Rij-veilig.-Rij-Profile.png

Rij veilig
Rij Profile

Met een gerust hart de winter tegemoet.

De dagen zijn een stuk korter en de zon staat soms verraderlijk laag. Er kan van alles op de weg vallen: regen, hagel of soms zelfs sneeuw. Laat je niet verrassen in de winter. Ga veilig de weg op en zorg dat jouw auto klaar is voor het najaar. We geven je graag tips. Over je verlichting, je ruitenwissers, je banden en ook over je accu. Zodat je zelfs op een koude ochtend kunt vertrouwen op een auto die soepel start.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Rij gerust
Rij Profile

Goed voorbereid het najaar in.

Goed-zicht-ruitenwissers-en-vloeistof.png

Goed zicht: ruitenwissers en vloeistof

Denk je aan de herfst, dan denk je aan regen. En bij een flinke wind kunnen er ook blaadjes op je voorruit terechtkomen. Zorg dus dat je ruitenwissers goed werken. Voorkom dat ze strepen achterlaten of een deel van je voorruit overslaan. En check ook je vloeistof. Zorg alvast voor ruitenwisservloeistof voor de winter. Hiermee kun je namelijk makkelijker opspattend modder van je voorruit verwijderen.

Is het tijd voor nieuwe ruitenwissers? Maak een afspraak bij jouw vestiging.

Geen-beslagen-ruiten-check-je-airco.png

Geen beslagen ruiten: check je airco

De zomer is voorbij, maar je airco blijft nuttig. Het systeem regelt namelijk ook de luchtvochtigheid. Met de airco verdwijnt condens van jouw ruiten als sneeuw voor de zon. En rijden met beslagen autoruiten is niet alleen gevaarlijk, je kunt er ook een flinke boete voor krijgen. Heb je geen airco? Zet dan je verwarming zo hoog mogelijk en richt ‘m op je voorruit. En zorg dat je altijd een droogdoek bij je hebt.

Een huis-tuin-en-keuken-tip: wrijf je ramen aan de binnenzijde in met shampoo of afwasmiddel. Dit zorgt voor een beschermend laagje zodat je ramen niet meer beslaan.

Zo-rij-je-veilig-bij-een-laagstaande-zon.png

Zo rij je veilig bij een laagstaande zon

In de herfst kun je soms nog heerlijk de zon op je gezicht voelen. Maar in de auto – en zeker ‘s morgens en ’s avonds – is die laagstaande zon minder leuk. Je hebt dan slecht zicht op de weg en de vlekken op de voorruit worden duidelijker en kunnen dus enorm afleiden. Kortom, neem je zonnebril mee in de auto en zorg dat je voorruit schoon is. Vul dus op tijd het reservoir met ruitenvloeistof bij.

Rij zeker
Rij Profile

Goed voorbereid het najaar in.

Goede wegligging: check je banden

Je banden zijn het enige contact tussen je auto en het wegdek. Zorg dus dat je op je banden kunt vertrouwen. Met de juiste spanning en natuurlijk met voldoende profiel. Zodat je goede grip hebt bij regen, sneeuw en ijs. Als bandenexpert adviseren we je om vanaf oktober op winterbanden te gaan rijden. Je rijdt dan veiliger én duurzamer. Zomerbanden slijten in de winter namelijk veel sneller.

Wissel-op-tijd-naar-winterbanden.png

Wissel op tijd naar winterbanden

Ook als je deze winter in Nederland blijft, is het verstandig om op winterbanden te rijden. Door het diepe profiel heb je ook bij flinke plassen water meer grip dan met zomerbanden. Kom dus op tijd langs voor de bandenwissel. Van oktober t/m maart op winterbanden rijden is niet alleen veiliger maar ook duurzamer. Zomerbanden slijten namelijk erg snel in de winter.

Blaadjes-op-de-weg.png

Blaadjes op de weg

Na een herfststorm kan er opeens een hele stapel bladeren op de weg liggen. En dan is het even goed opletten. Kun je er niet omheen rijden, maar moet je er doorheen? Houd dan afstand tot je voorganger, rij langzaam door de bladeren en ga niet remmen als je net over de stapel rijdt. Door de bladeren kun je soms ook de markeringen op de weg niet goed meer zien. Kijk dan goed naar de rand van de weg. En probeer ervoor te zorgen dat je in je eigen rijstrook blijft.

Zo voorkom je aquaplaning

De belangrijkste regel: houd afstand. Zorg dat er niet twee, maar drie seconden zitten tussen jou en de auto voor je. Op nat wegdek is je remweg namelijk een stuk langer. Als er enorme plassen water op de weg liggen, kan het gebeuren dat het profiel van je banden het water niet goed afvoert. Het voelt dan alsof je auto gaat drijven. Dat is aquaplaning. Laat in dat geval het gas los, hou je stuur recht en ga vooral niet remmen. De banden krijgen dan vanzelf weer grip op het wegdek.

Rij safe
Rij Profile

Goed voorbereid het najaar in

Automatische-verlichting-liever-niet.png

Automatische verlichting: liever niet

Hoe handig het ook is, je kunt in het najaar beter niet vertrouwen op automatische verlichting. Als je overdag door mist of een zware regenbui rijdt, dan schakelt het systeem namelijk alleen de verlichting aan de voorkant in. Voor jezelf – en voor je medeweggebruikers – is het dus veiliger om het systeem uit te zetten en om bij donkere situaties zelf je koplampen aan te zetten, zodat ook je achterlichten gaan branden.

Ook belangrijk om te doen: controleer even of jouw verlichting nog goed werkt. Zo niet? Maar dan een afspraak.

Accu: koude start zonder problemen

Zeker in de winter wil je kunnen vertrouwen op je accu. Je wil zonder problemen starten en de weg op. Zorg er dus voor dat je accu in goede conditie is. Merk je dat je auto traag start? Valt de motor soms opeens uit? Of brandt het accu-lampje op je dashboard? Dat zijn allemaal signalen dat het tijd is om naar Profile te komen. Onze experts controleren dan je accu en zorgen eventueel voor een nieuwe.

Verwarming-zet-‘m-niet-te-hoog.png

Verwarming: zet ‘m niet te hoog

Rijden door onstuimig herfstweer kan vermoeiend zijn. En die korte, donkere dagen maken die vermoeidheid alleen maar erger. Maak je lange ritten? Neem dan op tijd rust. En zet je verwarming niet te hoog. Want hoe warmer het is in jouw auto, hoe slaperiger je wordt. Bij een lage temperatuur ben je stuk alerter.

Commercieel-baliemedewerker-1.png

Wil je 100% gerust onderweg?

Kom voor het beste advies en de beste service naar Profile.

Maak een afspraak