Montage van velgen - Profile Car & Tyreservice

Bij de montage van een velg op de auto is het van groot belang het juiste bevestigingsmateriaal te gebruiken. De originele bouten of moeren zijn niet altijd geschikt voor de montage van de lichtmetalen velgen. Als er bouten of moeren worden geleverd bij de wielen die u hebt aangeschaft, gebruik deze dan altijd in plaats van de originele bouten of moeren.

Let bij het aandraaien van de bouten of moeren op de juiste aandraaivolgorde. Volg altijd een kruislings patroon, zoals in de schematische weergaven hieronder. Zo voorkomt u dat de velg scheef getrokken wordt en vroegtijdig vast loopt op de schroefdraad.

Montage velgen

Het vastzetten van de bouten of moeren dient met een momentsleutel te gebeuren. Het gebruik van luchtgereedschap (in werkplaatsen) is sterk af te raden.

Als u velgen demonteert en u bent van plan deze op een later tijdstip weer te monteren, markeer dan de banden met een krijtje. Gebruik de afkortingen RV, LV, RA, LA voor respectievelijk rechts voor, links voor, rechts achter en links achter. Door de velgen bij montage weer op dezelfde plaats te monteren voorkomt u verslechterde rij-eigenschappen. Dit heeft te maken met de afslijting van het loopvlak van de band.

Nieuwe velgen, controleer uw wielmoersleutel

U hebt een mooie set lichtmetalen velgen aangeschaft en laten monteren onder uw auto. Die glimmende velgen doen heel wat voor uw auto! U kijkt dan ook tevreden naar uw aankoop. Nieuwe wielen, nieuwe moeren. Dit betekent wellicht dat uw huidige wielmoersleutel niet meer past en dat is erg vervelend als u onverhoopt met een lekke band komt te staan en u uw reservewiel wilt monteren. Vraag de Profile Car & Tyreservice vestiging te controleren of uw huidige sleutel past op de nieuwe bouten of moeren voordat u de werkplaats uitrijdt. Een andere wielmoersleutel en eventueel een extra setje, passende wielmoeren voor het reservewiel, en u kunt uw weg snel weer vervolgen.

Controleert u zelf of de wielmoersleutel past? Let dan ook even op de maatvoering van de slotbouten. Deze zijn namelijk soms anders van lengte. Meer weten? Ga dan naar de dichtstbijzijnde Profile Car & Tyreservice vestiging.

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 3868 recensies

Alles over velgen

Terug naar boven