Misverstanden over winterbanden

Er zijn vaak misverstanden over winterbanden. Hieronder leest u de meest voorkomende misverstanden en wordt uitgelegd waarom.

“Bij ons sneeuwt het niet (vaak), dus heb ik geen winterbanden nodig.”
Sneeuw is niet het enige dat telt bij de keuze voor winterbanden. Al vanaf temperaturen onder 7 °C rijdt u met winterbanden veiliger.

“Nieuwe zomerbanden zijn veilig genoeg.”
Zomerbanden zijn ongeacht hun profieldiepte per definitie veel minder geschikt voor winters weer. Winterbanden bieden wegens de speciale samenstelling van het rubber ook op een glad of nat wegdek een betere grip en verhogen dus aanzienlijk de veiligheid.

“Met winterbanden kan ik niet zo snel rijden.”
U kunt met ‘moderne’ winterbanden even snel rijden als met zomerbanden. De maximumsnelheid hangt af van het snelheidssymbool van de band. Maar hoe dan ook; pas uw snelheid altijd aan de weersomstandigheden aan, ongeacht of u met winterbanden of zomerbanden rijdt.

“Ik heb ABS en ESP, dat is toch voldoende in de winter?”
Zelfs de modernste en beste uitrusting laat het afweten wanneer de banden niet aan de situatie op de weg aangepast zijn. De banden zijn immers het enige contact met het wegdek en zijn dus van levensbelang!

“Ik kan mijn zomerbanden nergens kwijt als ik winterbanden laat monteren.”
U misschien niet, maar veel banden- en autoservice bedrijven bieden de mogelijkheid aan om zomer- of winterbanden op te slaan via bandenopslag. Uiteraard bieden alle Profile vestigingen deze service ook.

“Winterbanden zien er niet aantrekkelijk uit.”
Winterbanden kunnen probleemloos op aluminium velgen gemonteerd worden – en ook het profiel mag gezien worden! Profile biedt een brede keuze aan geselecteerde velgen voor de winter, welke ook gemakkelijk schoon te maken zijn (vaak 5-spaaks modellen). 

“Voor die paar dagen per jaar loont het niet de moeite om op winterbanden te gaan rijden?”
Als we alle dagen optellen waarop het sneeuwt, vriest en ijzelt, dan komen we op meer dagen uit dan enkele tientallen dagen per jaar. Tevens zijn winterbanden niet alleen geschikt tijdens sneeuw, maar ook bij heftige regenval en veel vallende bladeren zorgt het diepere profiel voor beter grip op het wegdek. Mocht u slechts in een korte periode tijdens winterse omstandigheden een eind moeten rijden, dan kunt u er eventueel voor kiezen om winterbanden te huren. Dat kan natuurlijk ook bij Profile.

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 5258 recensies

Alles over autobanden

Terug naar boven