Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Waarom winterbanden?

Winterbanden in 30 minuten gewisseld
winterbanden_190929_160236.jpg

Waarom zijn er winterbanden nodig?

Winterbanden zijn ideaal voor de weersomstandigheden in de herfst en winter. De herfst is het seizoen waarin hevige regenbuien en vallende bladeren zorgen voor natte en gevaarlijke wegen. De belangrijkste oorzaak van auto-ongevallen tijdens de winter is de slechte voorbereiding op de typische weersomstandigheden in het najaar. Dankzij nieuwe technologie en grondstoffen zijn winterbanden niet alleen uitermate geschikt voor gebruik tijdens winterse omstandigheden, zoals de reis naar de wintersportgebieden, maar vooral ook voor ons veranderende klimaat.

Voordelen winterbanden

Een belangrijk pluspunt is immers niet alleen de sterk verbeterde prestaties tijdens nat weer, maar vooral ook de betere rij-eigenschappen en toegenomen veiligheid bij lagere temperaturen. Daarnaast zorgt de verminderde kans op autoschade en verlies van no-claim voor een aanzienlijke kostenbesparing. Ook gaan je zomerbanden op deze manier tweemaal zo lang mee. Uit de sterk gestegen cijfers blijkt dat steeds meer mensen voor winterbanden kiezen. Daarnaast zijn er meer en meer mensen die kiezen voor 4-seizoenenbanden. Dit is een compromis tussen winter- en zomerbanden, die ook onder winterse omstandigheden goede eigenschappen hebben op het gebied van onder andere grip.

Laat jouw banden wisselen voor winterbanden