Eerlijke APK keuring bij Profile Hardenberg, Heuver
APK-keuring voor je auto, motor, bestelbus of camper? Maak snel een afspraak bij locatie. Of neem contact op voor de APK kosten.
Wat betekent APK?
APK staat voor algemene periodieke keuring. Door deze keuring wordt voorkomen dat onveilige auto's, motoren en andere voertuigen deelnemen aan het verkeer. De keuring voorkomt dus veel gevaarlijke situaties op de weg. Tijdens een APK-keuring - of APK-controleren we in slechts drie kwartier of jouw voertuig nog voldoet aan de wettelijke veiligheids- en milieu-eisen. En daarna melden we de APK-keuring meteen af bij het RDW.
APK-check
Benieuwd wanneer je APK vervalt? Vul je kenteken in op onze afspraakplanner. Je ziet dan meteen tot wanneer je auto APK gekeurd is. Je kunt dit trouwens ook op de website van de RDW bekijken. Je kunt daar voor elke auto de APK-vervaldatum controleren.
Combineer de grote onderhoudsbeurt met de APK
Is je auto binnenkort toe aan een grote onderhoudsbeurt? Combineer het dan met een APK-keuring. Dan hoef je maar één afspraak te maken bij Profile Hardenberg, Heuver. Bij een grote onderhoudsbeurt controleren onze professionals jouw auto op meer dan 90 onderhoudspunten.
Duidelijke prijsopgave van Profile Hardenberg, Heuver
Benieuwd naar de APK-keuring kosten? Neem dan contact met ons op. Dankzij locatie is je APK in de buurt. En we geven vooraf altijd een duidelijke prijsopgave. Ook over de grote beurt kosten. Contact opnemen kan hier. Of wil je meteen je APK plannen? Maak dan hier een afspraak.
Drie voordelen van een APK bij Profile Hardenberg, Heuver
Vakkundige APK keurmeesters
RDW-erkend
Combineer de APK met een grote beurt
Is de APK verplicht?
Ja, de APK is een wettelijke keuring die in heel Europa verplicht is. Het doel van de keuring is om de verkeersveiligheid te verbeteren en om het milieu te beschermen. Bij de controle kijken we bijvoorbeeld naar de verlichting van je voertuig. Maar ook voertuigen die te veel schadelijk stoffen uitstoten komen niet door de keuring en worden dus afgekeurd. Kortom, de APK zorgt voor meer veiligheid en heeft ook positieve gevolgen voor het milieu.
Defensie en leasemaatschappijen gaan voor APK naar Profile
Steeds meer grote organisaties komen voor de APK-keuring naar Profile. Leasemaatschappijen zoals Alphabet, Arval en Ayvens, maar ook het Ministerie van Defensie. Ze weten namelijk dat we de beste APK-keurmeesters in huis hebben. Die klaarstaan om snel en vakkundig auto’s te keuren.
Tips voor de APK
Tenslotte hebben we nog een paar waardevolle tips voor de APK-keuring. Maak op tijd een afspraak voor de keuring en neem altijd je kentekenbewijs mee naar de afspraak. Verder krijg je na de APK-keuring altijd een keuringsrapport. Bewaar dit rapport in je auto, want je bent verplicht om het altijd bij je te hebben als je rijdt. Is je auto afgekeurd? Ook dan is het belangrijk om het keuringsrapport goed te bewaren.
Veelgestelde vragen over de APK
Wil je meer weten over de APK? En wat Profile Hardenberg, Heuver voor jou kan betekenen? Kijk dan naar onze antwoorden op veelgestelde vragen. Bijvoorbeeld over de APK-keuring kosten.
Ja, de APK is een wettelijke keuring die in heel Europa verplicht is. Het doel van de keuring is om de verkeersveiligheid te verbeteren en om het milieu te beschermen. Bij de controle kijken we bijvoorbeeld naar de verlichting van je voertuig. Maar ook voertuigen die te veel schadelijke stoffen uitstoten komen niet door de keuring en worden dus afgekeurd. Kortom, de APK zorgt voor meer veiligheid en heeft ook positieve gevolgen voor het milieu.
Profile is RDW-erkend en onze specialisten hebben enorm veel ervaring met AKP-keuringen. Een APK-keuring duurt bij ons dan ook vaak niet langer dan drie kwartier.
Wil je tijd besparen? Combineer dan de APK-keuring met een onderhoudsbeurt. Dan hoef je maar één afspraak te maken en hoef je maar één keer naar ons toe te komen.
Onze APK keurmeesters lopen jouw auto in ongeveer 45 minuten na op de volgende onderdelen:
- Verkeersveiligheid
- controle banden
- remmen
- wielophanging
- schokdempers
- stuurinrichting
- verlichting
- carrosserie
- Milieu
- controle uitlaatgassen
- controle olielekkage
- Algemeen
- kentekenbewijs
- voertuigidentificatienummer
- gebruikte brandstof
- Afmelden bij de RDW
Vanaf € 48,50 krijg je al een complete APK-keuring. Bij de APK-keuring van dieselauto’s zijn we per 1 januari 2023 verplicht om een deeltjestellertest uit te voeren. Bij deze test controleren we of je roetfilter wel optimaal werkt en niet te veel deeltjes doorlaat. Door deze extra test zijn de kosten voor een APK-keuring bij dieselauto’s hoger dan bij benzineauto’s.
De APK (Algemene Periodieke Keuring) is een wettelijk verplichte keuring en staat dus los van het onderhoud aan je auto. Bij Profile krijg je al een complete APK-keuring vanaf € 48,50. En dat is dan inclusief de afmeldkosten en de milieumeting. Als er reparaties nodig zijn, dan bespreken we dit natuurlijk vooraf en maken wij eerst een prijsopgave. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan.
De kosten voor een APK-keuring kunnen verschillen per vestiging en zijn afhankelijk van de auto waarmee je rijdt. Rij je in een dieselauto? Hou dan rekening met een extra toeslag voor de roetfiltertest.
- De APK-kosten voor een elektrisch voertuig zijn 72,50
- De APK-kosten voor een bestelwagen zijn 72,50
- De APK-kosten voor een camper zijn 102,50
Wil je precies weten hoeveel een APK-keuring kost?
Neem even contact op met je Profile vestiging. Onze professionals kunnen je precies vertellen hoeveel een APK kost
Vul hier even je kenteken in. Je ziet dan meteen wanneer de APK vervalt en of je auto toe is aan een APK-beurt.
Twee maanden voordat de APK vervalt, kun je je auto al opnieuw laten keuren. De oorspronkelijke APK-datum blijft dan voor de jaren daarop gewoon staan, en wordt met een of twee jaar verlengd. Wil je je auto meer dan twee maanden voor de vervaldatum laten keuren? Dan krijgt je auto een nieuwe APK-vervaldatum.
Ben je te laat voor je APK-keuring? Dan kun je een flinke boete krijgen. Dus wees op tijd. En maak snel een afspraak voor de APK bij Profile.
Dat hangt helemaal af van het bouwjaar van je auto. Heb je een personenauto met een benzine- of elektromotor? Dan moet je een APK-keuring laten doen als je auto vier, zes en acht jaar oud is. Daarna moet je de auto elk jaar laten keuren.
Heb je een personenauto met een diesel-, gas- of andere motor? Dan moet je een APK-keuring doen als je auto drie jaar oud is en daarna elk jaar.
Auto’s die ouder zijn dan 30 jaar hoeven maar een keer in de twee jaar APK gekeurd te worden. En auto’s van voor januari 1960 hoeven helemaal niet meer gekeurd te worden.
Ja, je kunt bij al onze vestigingen terecht voor een APK-keuring. Maak wel van te voren even een afspraak bij een Profile vestiging bij je in de buurt. Dat kan eenvoudig online of telefonisch.
Maak een afspraak bij ProfileHeb je geen zin in onaangename verrassingen tijdens de keuring? Controleer je auto dan eerst zelf met onze handige checklist. Twijfel je ergens over? Maak dan voor je keuring eerst even een afspraak met een van onze specialisten om alles na te kijken.
Check je banden
Een auto met slechte banden wordt afgekeurd. Volgens de wet mag het profiel van je banden niet minder zijn dan 1,6 mm. Ook mag je geen bulten of scheuren zien in je band. En uiteraard moeten de banden die op dezelfde as zitten dezelfde afmetingen hebben.
Check je ruitenwissers
Je ruitenwissers mogen geen strepen achterlaten op je ruit tijdens het wissen.
Check je lampen
Goede verlichting is verplicht op elke auto. Dus kijk goed naar beide stadslichten, beide achterlichten, beide remlichten, beide dimlichten en naar je groot licht. Sommige auto’s hebben twee grote lichten en andere auto’s hebben er vier. En kijk ook even naar de verlichting van je kentekenplaat. Bij auto’s vanaf 1999 dien je ook goed te kijken naar het mistachterlicht en de achteruitrijlichten. En bij auto’s vanaf 2001 dien je ook goed te kijken naar het derde remlicht.
Check of je claxon werkt
Check of je ruitensproeiers werken
Check je kentekenplaat
Zorg dat je kentekenplaat goed leesbaar is en dus niet verborgen zit achter de trekhaak.
Check je gordels
Je gordels mogen niet versleten zijn. Je moet ze eenvoudig kunnen loskoppelen en ze moeten blokkeren wanneer er hard en snel aan wordt getrokken.
Check de remmen
Test even of de rem en handrem nog goed werken. Komt je auto later tot stilstand dan normaal? Laat dan even je remmen controleren door een Profile vestiging bij je in de buurt.
Check de remvloeistof
Kijk of er nog voldoende remvloeistof in het reservoir zit.
Komt je auto niet door de keuring? Bijvoorbeeld omdat er iets gerepareerd moet worden? Dan heb je twee maanden de tijd om je auto te laten repareren. In deze periode mag je alleen met de auto rijden om naar de garage te komen voor reparatie. Voor alle andere ritten mag je je auto niet gebruiken.
Ja, ook voor de APK-keuring van je camper kun je terecht bij Profile. Campers moeten net als personenauto’s verplicht worden gekeurd. De keuringseisen zijn dan ook exact hetzelfde als voor je auto.
- Rijdt je camper op benzine? Dan moet je na vier jaar de eerste verplichte APK-keuring laten doen. En daarna elke twee jaar.
- Is je camper gemaakt voor 1 januari 2015 en niet ouder dan 30 jaar? Dan moest je na drie jaar al de eerste verplichte APK-keuring laten doen. En daarna elk jaar.
- Is je camper ouder dan 30 jaar? Dan moet je elke twee jaar een verplichte APK-keuring laten doen.
Voor caravans of aanhangers is er geen wettelijke keuring. Dus daarmee mag je zonder keuring de weg op.
De APK-keuring is wettelijk verplicht. Als de APK van je auto is verlopen, mag je er niet meer mee rijden. Je auto mag dan nog wel maximaal twee maanden stilstaan op de openbare weg. Na deze twee maanden moet je auto goedgekeurd worden voor de APK. Anders wordt het kenteken geschorst en mag je auto ook niet meer op de openbare weg staan.
Als je jouw auto niet meer mag gebruiken op de openbare weg, heeft dat ook invloed op je verzekering. Is je auto afgekeurd? En ga je toch de openbare weg op? Dan kan je verzekeraar besluiten om geen vergoeding uit te keren als je betrokken bent bij een ongeluk.
Een kleine beurt valt onder het standaard onderhoud van een auto, welke of jaarlijks of bij 15.000 kilometer uitgevoerd dient te worden. Een APK staat hier los van, aangezien dit een jaarlijkse verplichte keuring is. Een APK is dus niet hetzelfde als een kleine of grote beurt. Ga je op vakantie? Dan kun je altijd nog kiezen voor een extra controle in de vorm van een carcheck.
Personenauto’s met een benzine- of elektromotor moeten voor het eerst gekeurd worden als ze vier jaar oud zijn. Daarna moeten ze twee keer elke twee jaar worden gekeurd en daarna elk jaar. Heeft je auto een diesel-, gas- of andere motor? Dan volgt de eerste keuring na drie jaar en daarna elk jaar. Auto’s die ouder zijn dan 30 jaar hoeven maar een keer in de twee jaar APK gekeurd te worden. En auto’s van voor januari 1960 hoeven helemaal niet meer gekeurd te worden.
Vul hier het kenteken van jouw auto in en check meteen je APK-vervaldatum. Vanaf twee maanden voor de APK-vervaldatum kan jouw auto opnieuw gekeurd worden. De oorspronkelijke APK-datum blijft dan staan voor de jaren daarop, en wordt met een of twee jaar verlengd. Laat je de auto meer dan twee maanden voor de APK-vervaldatum keuren? Dan krijgt je auto een nieuwe APK-vervaldatum. Zorg dat je op tijd een APK-keuring laat uitvoeren en voorkom dat je een boete krijgt.