Distributieriem vervangen

Voorkom schade aan je motor. En laat je distributieriem op tijd vervangen door de professionals van Profile. Snel, vakkundig en voordelig.

Distributieriem vervangen bij Profile

Bij Profile zijn we niet alleen gespecialiseerd in banden, banden en nog ‘ns banden, maar weten we ook alles van auto-onderhoud. Onze professionals hebben alle kennis, ervaring en apparatuur om je snel, vakkundig en voordelig te helpen. Ook bij het vervangen van je distributieriem. Vind een Profile-vestiging bij je in de buurt en maak meteen een afspraak.

Wat is een distributieriem?

Een distributieriem is een sterke riem met tanden. Deze riem laat de nokkenassen van je auto in hetzelfde tempo meedraaien als je krukas. Als de riem niet goed gemonteerd is of breekt, kun je flinke schade aan je motor krijgen.

Afspraak voor auto onderhoud

Maak een afspraak bij een Profile vestiging in de beurt

Is de distributieriem vervangen noodzakelijk?

Jazeker! De riem moet sterk zijn en mag niet uitrekken. Voordat de riem gaat slijten of uitdroogt, kun je ‘m dus beter vervangen. Want als de distributieriem breekt, kun je opeens voor hele dure reparaties komen te staan. Dus laat je goed adviseren door de experts van Profile.

Distributieriem vervangen. Wanneer?

Dat hangt van verschillende dingen af. Zoals de leeftijd van je auto, het type auto en hoeveel kilometers je al gereden hebt. Wij adviseren om je distributieriem te vervangen tussen de 60.000 en 120.000 kilometer. Kom langs voor auto-onderhoud. Of neem even contact op met een van onze vestigingen voor advies.

Wat zijn de kosten van een distributieriem vervangen?

Ook dit hangt af van het merk van je auto en het model. Bij de ene auto is het namelijk makkelijker om de distributieriem te vervangen dan bij de andere. We raden je trouwens aan om dan meteen ook de spanrollen te laten vervangen. Die gaan ongeveer net zo lang mee als je distributieriem. En als je ze tegelijkertijd laat vervangen scheelt dat je tijd en geld. Je hoeft dan namelijk maar één afspraak te maken voor onderhoud.

Wordt je waterpomp ook door de distributieriem aangedreven? Dan raden we je aan om die ook meteen te laten vervangen.

Distributieketting vs distributieriem

Je distributieriem vervangen is belangrijk en helaas ook prijzig. Een distributieketting zou een einde maken aan die kostbare reparaties. Maar dat blijkt in de praktijk tegen te vallen.

Wat is een distributieketting?

De ketting lijkt op een fietsketting en is gemaakt van gehard staal. Als je een zware motor hebt, heb je waarschijnlijk dubbele kettingen. In principe hoeven deze kettingen niet vervangen te worden. De afgelopen jaren zijn er toch veel meldingen geweest van kettingen die zijn geknakt of uitgerekt. Waardoor er flinke schade ontstond aan motorblokken en autobezitters flinke reparatiekosten voor hun kiezen kregen.

Wat moet ik doen bij een kapotte distributieketting?

Bij normaal gebruik en bij regelmatig onderhoud zou je ketting heel lang mee moeten gaan. Is de ketting toch stuk? Dan kun je hier de verkoper op aanspreken.

Wat zijn de kosten van een nieuwe distributieketting?

Een distributieketting vervangen is kostbaarder dan een distributieriem vervangen. Een ketting is sowieso duurder dan een riem en de reparatie is een stuk lastiger en daardoor ook prijziger.

Waar moet ik op letten bij een distributieketting?

Hoor je onbekende ratelende geluiden uit je motor? Ook wanneer je stilstaat met een draaiende motor? Neem dan even contact op met je Profile-vestiging. Voor advies en om meteen een afspraak te maken. Zodat onze experts goed naar de ketting kunnen kijken.