Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Trekhaken voor de beste prijs en alle automerken

Nederlanders gebruiken hun trekhaak met grote regelmaat. Aanhangers, fietsendragers, caravans, we hangen we allemaal graag achter onze auto. De montage van een trekhaak is een technische en complexe service. Door de elektronische aansluiting op moderne auto’s is voor montage de nodige expertise vereist. Het monteren van een trekhaak is daarmee gegroeid tot een specialisme. Profile beschikt over ruime kennis en veel ervaring als het gaat om de montage van trekhaken voor iedere type auto.

Profile biedt afhankelijk van het type auto, tot 3 verschillende soorten trekhaken aan. Een vaste trekhaak, een wegneembare trekhaak of een wegklapbare trekhaak.

onderhoud_P3051149_RETOUCHE.jpg
  • Het beste advies voor jouw auto, dankzij de samenwerking met diverse leveranciers van trekhaken.
  • Professionele montage voor elk merk trekhaak en type auto.
  • Kwalitatief goed assortiment.
  • Wanneer je een carcheck, kleine beurt of grote beurt laat uitvoeren, controleren wij ook de status van de trekhaak.
Informeer naar de mogelijkheden

Verschillende typen trekhaken

  1. De Vaste trekhaak: De functionele trekhaak met uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, welke structureel aan de auto is gekoppeld.
  2. De afneembare trekhaak: Voor wie de trekhaak na gebruik uit het zicht maar wel bij de hand wil hebben, zodat design van de auto intact blijft. Kan de trekhaakkop eenvoudig gedemonteerd worden.
  3. De wegdraaibare trekhaak: Het meest comfortabele trekhaaksysteem; voor wie geen trekhaak wil zien, maar wel direct bij de hand wil hebben. De kop van de trekhaak blijft altijd gemonteerd, maar kan eenvoudig onder de auto weggedraaid worden. Zo blijft het design van de auto intact, als je de trekhaak niet gebruikt.

Het kiezen van de juiste trekhaak is een complexe aangelegenheid. Graag adviseren wij je dan ook om contact op te nemen met een Profile specialist om je goed te laten informeren.

Als je bij ons langs komt voor auto onderhoud kunnen wij ook bekijken wat de opties zijn voor het monteren van de trekhaak. Wij doen dit bij zowel een kleine beurt en een grote beurt.

Welke kabelset is geschikt voor jouw trekhaak?

Normaal gesproken zijn er twee kabelsets voor trekhaken, namelijk een 7- of 13-polige kabelset. Hieronder lees je hoe je deze kunt herkenen en voor welke kabelset je het beste kunt kiezen:

7-polige kabelset: dit is de meest gebruikte kabelset en is geschikt voor onder andere aanhangers of fietsendragers. Deze set geeft alle basisfuncties door die bij de auto en de electriciteit horen.

13-polige kabelset: bij een caravan kan het nodig zijn om een 13-polige kabelset te gebruiken. Dit komt omdat deze dan alle juiste connecties kan maken tussen de auto en de caravan.

Maak een afspraak voor auto onderhoud