Carrousel_dwaze-doppendagen.png

Profile moedigt bestuurders aan extra oog te hebben voor banden

Veenendaal, november 2021 – ‘Nederland, kijk uit je doppen!’ Onder die noemer adviseert Profile aan automobilisten om hun autobanden goed te checken. Dit is extra belangrijk nu het kouder en natter wordt. Kou en herfstachtig weer brengt vaak gladheid met zich mee. Een goede conditie van de banden, en het gebruik van winterbanden in winterse omstandigheden, beperkt de risico’s die gladheid met zich meebrengt. Profile lanceert een campagne om de ogen van bestuurders op ludieke wijze op hun banden te richten.

Gladheid brengt allerlei gevaren met zich mee. Banden hebben minder grip op de weg. Dit veroorzaakt bijvoorbeeld slipgevaar. Ook ontstaat bij gladheid een langere remweg. Automobilisten moeten zich hiervan bewust zijn en hun rijgedrag hieraan aanpassen. Nog belangrijker is dat automobilisten hun banden goed onderhouden en tijdig wisselen naar winterbanden of rijden op all season banden met voldoende profiel.

Meer grip bij gladheid

Profile-ondernemer Rudy Vermeulen legt uit: “Gebalanceerde en uitgelijnde banden met voldoende profiel zorgen voor een veiligere verkeerssituatie voor de bestuurder én andere weggebruikers. Goed onderhouden banden zijn altijd belangrijk. Maar in het bijzonder bij koud weer en gladheid. Deze weersomstandigheden zorgen voor minder grip op de weg. Rijd daarom niet te lang door op zomerbanden, maar wissel op tijd! Goed onderhouden banden houden je dan veilig op de weg.”

‘Kijk uit je doppen’

Het is bekend dat Nederlanders over het algemeen niet bewust bezig zijn met bandenonderhoud. Directeur Profile International Dirk Lambrechts ligt toe: “Dat blijkt ook wel uit recente steekproeven op diverse locaties in Nederland en Belgie. Bij 82% van de 1687 gecontroleerde auto’s in Nederland was de bandenspanning niet in orde. Simpelweg gevaarlijk, niet duurzaam en slecht voor de portemonnee. Daarom lanceren wij de Dwaze Doppen Dagen als extra stimulans voor bestuurders om de banden van hun voertuig te checken”. Automobilisten worden, via een flyer, aangespoord om te checken of er een rood dopje over één van de ventieldoppen is geplaatst. Als je een rood dopje vindt, maak je kans op mooie prijzen zoals een bandenset. Kijk dus eens wat vaker naar beneden, is de boodschap.

Wintercheck

Een automobilist die tijdens het controleren van zijn banden twijfelt over de kwaliteit, doet er goed aan de garage te bezoeken. Bij Profile kan de automobilist zijn auto meteen volledig winterklaar maken door de wintercheck uit te laten voeren. Dan worden namelijk niet alleen de banden, de bandenspanning en -profiel op orde gemaakt, maar worden ook de vloeistoffen bijgevuld en de remmen, accu en uitlaat gecontroleerd.

Ook interessant