monteur-sleutel-1600x650px.jpg.png

Profile breidt aanwezigheid in België uit

De merkonafhankelijke automotive holding Profile International heeft haar netwerk uitgebreid met een nieuwe vestiging in België. Het gaat om Auto Exception sa. in Ukkel. Sinds januari is dit een Profile-vestiging. Met Profile breidt het familiebedrijf haar diensten in de regio Brussel en omstreken verder uit. Ondernemer Luis Gonzalez: “Onze klanten in Ukkel en rondom Brussel profiteren dankzij de overgang naar de Profile-vestiging van een completer assortiment banden en de bijbehorende service.”

Salesmanager Lease en Fleet Maarten Lambregts van Profile BeLux: “We zijn blij met de schaalvergroting ten zuiden van Brussel-centrum. Dit is een mooie kans om bestaande en nieuwe klanten kennis te laten maken met onze formule en de transparante werkwijze op het gebied van auto-onderhoud.”

Gerenommeerd familiebedrijf

Het familiebedrijf in Ukkel heeft een historie van 51 jaar (sinds 1970) en is opgericht door de vader van de huidige eigenaar Luis Gonzalez. In 1989 is het bedrijf omgevormd tot Auto Exception sa. De vestiging aan de Annemoonstraat 26 is gelegen in een winkelstraat, een van de weinige in de omgeving van Brussel waar nog auto’s zijn toegestaan.

Profile Car & Tyreservice Ukkel biedt bandenservice, auto-onderhoud en reparatie van alle merken. Ze zijn gespecialiseerd in het leveren van deze diensten aan Volkswagen, Audi, BMW en Mercedes. Daarnaast heeft de vestiging een tankstation en verkoopt ze tweedehandsauto’s. Gonzalez: “Door de aansluiting bij Profile kunnen we ons door de goede inkoopcondities meer richten op banden. Ook willen we ons meer profileren op de lease- en fleetmarkt.” De vestiging heeft zes medewerkers. In de toekomst wordt er uitgebreid met de service en het onderhoud van elektrische- en hybridevoertuigen.

Stabiele groei

Profile is sterk aanwezig in de automotive markt in Nederland en België. De ambitie is om het aantal vestigingen stabiel te laten groeien. Lambregts: “Met Ukkel hebben we 70 vestigingen in België en Luxemburg. We willen doorgroeien naar zo’n 100 tot 120 vestigingen met kwaliteit en service voorop en de bereidheid om te investeren in de toekomst. Met verschillende klanten hebben we een sterke samenwerking zowel voor personenauto’s, bestelwagens als truck. Ons totale aanbod voorziet in een one-stop-shop in onderhoud, reparaties en banden.”

Op dit moment zijn er 226 vestigingen in de Benelux. Profile is in 1989 begonnen met bandenservice en inmiddels uitgegroeid tot allround specialist in auto-onderhoud voor particuliere en zakelijke rijders. Profile Truck is Benelux-marktleider in truckbanden en bedient in deze tak veel grote en kleine truckvloten, zoals Bpost, Aldi en Defensie. Tevens is Profile met de pechservice voor trucks actief in heel Europa.

Ook interessant