Vredestein Comtrac bestelwagenbanden

Alles wat je moet weten over Vredestein Comtrac bestelwagenbanden.

Goodyear elektrische banden

Electric vehicle


Caravans, aanhangers en bestelwagens hebben andere banden dan auto’s. Ze hebben een ander, wat stijver karkas dan banden voor personenauto’s en ze kunnen een hoger gewicht dragen. De bandenspanning is ook flink hoger dan die voor een auto. De spanning hangt af van de omtrek van de band. Hoe kleiner die is, hoe hoger de spanning moet zijn.

Vredestein heeft voor deze toepassingen de ‘Comtrac’ range. De productlijn bestaat uit een zomerband, een winterband en een all season band.

Comtrac 2 all season

De Vredestein Comtrac 2 all season biedt veiligheid en comfort tijdens het rijden met zware belasting onder alle weersomstandigheden.

Sinds de eerste introductie van de Vredestein Comtrac All-Season heeft het bedrijf op dit gebied in het bandensegment een enorme ervaring opgebouwd. Nu hebben de R&D-experts van het bedrijf deze know-how verzilverd met de creatie van de Vredestein Comtrac 2 All-Season band, die een reeks extra verbeteringen laat zien.

De tweede generatie Comtrac-banden heeft een nieuw constructieconcept voor een hogere stijfheid van de band. Door de verhoogde stijfheid biedt de band een betere stabiliteit bij zware belasting. Bovendien bezit de all season band bredere lengtegroeven en open schoudergroeven. Ook heeft de tweede generatie een vernieuwd silica loopvlakmengsel wat zorgt voor betere prestaties op nat wegdek en een verlaagde rolweerstand.

Comtrac 2 zomer

De Vredestein Comtrac 2 zomer efficiëntie, veiligheid en comfort in één.

De zomervariant heeft een robuuste en duurzame constructie en een hoge stabiliteit bij rijden met zware belasting. De beste band in de zomer voor veilig en gecontroleerd stuurgedrag en grip in natte omstandigheden. De tweede generatie Comtrac-banden is voorzien van silica, waardoor de rolweerstand aanzienlijk vermindert en daarmee het brandstofverbruik verlaagt. Door de robuuste bandprofilering te combineren met een hoekig bandcontour heeft de Vredestein Comtrac een hogere kilometrage en dus ook een langere levensduur.

Comtrac 2 winter

De Vredestein Comtrac 2 winter biedt stabiliteit en betrouwbaarheid in de winter.

De Comtrac 2 winter beschikt over eersteklas remprestaties in de winter. De beste bestelwagenband als je op zoek bent naar remprestatie in de sneeuw, remafstand op nat wegdek, stabiliteit en controle. Dit komt door de winterlamellen die dicht op elkaar zitten in de schouder en de grotere stijfheid van de bandstructuur. In de band zit een mix van polymeren, zodat het loopvlak flexibel maar ook stabiel blijft bij lage temperaturen. Deze stabiliteit heeft hij te danken aan verschillende technieken die speciaal voor de Comtrac Winter lijn zijn opgebouwd.